Υποψήφια για Όσκαρ η εκτέλεση του Μπιν Λάντεν

15:25 27/11/2012 - Πηγή: AEK365

Την Δευτέρα δόθηκαν στην δημοσιότητα οι πρώτες κριτικές για την ταινία "Zero Dark Thirty" που έχει για θέμα την καταδίωξη και την εξόντωση του Οσάμα Μπιν Λάντεν, μια ταινία που θεωρείται ήδη φαβορί για τα Όσκαρ δίχως καν να έχει προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες.
Την ταινία

σκηνοθετεί η Κάθριν Μπίγκελοου, η πρώτη σκηνοθέτης που κέρδισε Όσκαρ για την ταινία της του 2008 για το Ιράκ "The Hurt Locker".
Η ταινία, διάρκειας δυόμιση ωρών, θα βγει τελικά στους αμερικανικούς κινηματογράφους στις 19 Δεκεμβρίου-σε περιορισμένο αριθμό αιθουσών-ώστε να προλάβει να συμπεριληφθεί στις υποψηφιότητες των Όσκαρ που ανακοινώνονται στις 10 Ιανουαρίου ενόψει της τελετής στις 24 Φεβρουαρίου.
Οι συντελεστές της, πάντως, αρνούνται ότι ζήτησαν απόρρητες πληροφορίες για να τις αξιοποιήσουν ως πηγές, παραδέχονται όμως ότι πήραν συνέντευξη από έναν αξιωματούχο της CIA κι από άλλα πρόσωπα που εμπλέκονται στην δεκαετή και πλέον καταδίωξη του πρώην ηγέτη της αλ Κάιντα.
"Βασίστηκε αποκλειστικά σε μαρτυρίες επομένως ήταν πραγματικά πολύ ζωντανή...", δήλωσε η Μπίγκελοου σε χθεσινή συνέντευξή της στο ABC News. Μιλώντας στην εκπομπή "Nightline", τόσο η ίδια όσο και ο σεναριογράφος της ταινίας Μαρκ Μπολ, είπαν ότι αρχικά μελετούσαν την παραγωγή μίας ταινίας για την αποτυχημένη απόπειρα εντοπισμού του μπιν Λάντεν στην ορεινή περιοχή του Αφγανιστάν Τόρα Μπόρα κατά την αμερικανική εισβολή εκεί το 2001.
Ωστόσο, τα σχέδιά τους άλλαξαν άμεσα μετά την ανακοίνωση του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα τον Μάιο του 2011 ότι μία μονάδα πεζοναυτών σκότωσε τον μπιν Λάντεν στο Πακιστάν.
"Σήκωσα το τηλέφωνο και άρχισα να καλώ (διάφορες) πηγές και τις ρώτησα τι γνωρίζουν και κατέγραφα αναφορές και χτύπησα πόρτες και πραγματικά το προσέγγισα όσο πιο ενδελεχώς μπορούσα", είπε ο Μπολ στην εκπομπή. "Σίγουρα διάβασα το μάθημά μου, αλλά ποτέ δεν ζήτησα απόρρητες πληροφορίες", είπε ο ίδιος.

Keywords
Τυχαία Θέματα