Ύμνοι Σουάρες για Ρότζερς

16:55 28/10/2014 - Πηγή: AEK365

Ο Ουρουγουανός ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην περσινή σεζόν των "κόκκινων" που έφτασαν από το πουθενά να διεκδικούν το πρωτάθλημα και να παρουσιάζουν πρόσωπο που κέρδιζε ακόμα και τον πιο απαιτητικό οπαδό.

"Είχε τον τρόπο να παίρνει αυτό που θέλει. Ήμουν ενθουσιασμένος, ενώ άλλοι μπορεί να ήταν πιο ανήσυχοι. Είχε νόημα όλη η δουλειά που έκανε και ο τρόπος που ήθελε να μας δει να αγωνιζόμαστε. Ακόμα και το περιστατικό με τους φακέλους που υποτίθεται ότι είχαν τα ονόματα όσων πίστευε ότι θα τον απογοητεύσουν, δεν μας επηρέασε. Περισσότερο το είχαμε δει σαν αστείο αλλά παράλληλα, μας

είχε δώσει κίνητρο για να παίξουμε καλά και να τον διαψεύσουμε. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι οι φάκελοι δεν είχαν απολύτως τίποτα μέσα..." γράφει χαρακτηριστικά στο βιβλίο του "Crossing The Line, My Story", ο Σουάρες, που αναφέρεται και στον τρόπο με τον οποίο είχε δουλέψει ο Μπρένταν Ρότζερς, έχοντας επιρροές από τον ισπανικό τρόπο παιχνιδιού:
"Ήταν ξεκάθαρο πως είχε υιοθετήσει ισπανική φιλοσοφία. Είχε διαβάσει πολύ για την Ισπανία και το ποδόσφαιρο και ήταν σαφής ο τρόπος με τον οποίο ήθελε να παίζει η ομάδα. Ακόμα κι όταν δεν παίρναμε τα αποτελέσματα στην αρχή, όλα έδειχναν ότι είχαμε προοδεύσει και παίζαμε πολύ καλά. Ο κόουτς ήθελε να παίζουμε με κάτω τη μπάλα, με κατοχή κι αν τη χάναμε, να πιέζαμε αμέσως τον αντίπαλο για να κάνει το λάθος και να την ξαναπάρουμε. Χωρίς πανικό, χωρίς μεγάλη ταχύτητα, αλλά με επίγνωση των χώρων που είχαμε και μπορούσαμε να κινηθούμε".

Keywords
Τυχαία Θέματα