Ξύπνησε αργά ο ΠΑΟΚ

22:27 7/8/2013 - Πηγή: AEK365

Ο ΠΑΟΚ πάλεψε για τις όποιες ελπίδες είχε, ο διαιτητής του αρνήθηκε πέναλτι και ο Μπλάνκο στο 72ο λεπτό ολοκλήρωσε την πρόκριση της Μέταλιστ στα πλέι οφ του Champions League (1-1). Σε αυτά του Europa League πηγαίνει η ομάδα της Θεσσαλονίκης περιμένοντας

συνάμα την απόφαση της UEFA στις 13 Αυγούστου.

Το ματς

Οι Ουκρανοί ήταν αυτοί που ανέλαβαν από τα πρώτα λεπτά τα ηνία της αναμέτρησης και επισκέπτονταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα την περιοχή του Χακόμπο. Η Μέταλιστ είχε δύο φάσεις για γκολ στο πρώτο ημίχρονο, με κορυφαία αυτή στο 28' όταν ο Σόουζα με κεφαλιά απ' την καρδιά της περιοχής μετά από σέντρα του Σόσα έστειλε την μπάλα μόλις άουτ. Ο διστακτικός ΠΑΟΚ από την άλλη, θα μπορούσε να πάρει το προβάδισμα λίγο νωρίτερα στο 25', όταν η κόντρα από την απόκρουση του Ντισλιένκοβιτς στο σώμα του Μιγκέλ Βίτορ έστειλε την μπάλα άουτ λίγο δίπλα απ' το δεξί δοκάρι του τερματοφύλακα των γηπεδούχων. Η φάση που σηκώνει την πιο πολλή συζήτηση, όμως, σημειώθηκε στο 45'. Ο Λούκας ανατράπηκε από τον Ντισλιένκοβιτς στην περιοχή της Μέταλιστ, αλλά ο διαιτητής Μάιερ αντί για πέναλτι... έδωσε κόρνερ.
Με την έναρξη του δευτέρου μέρος, ο ΠΑΟΚ, μη έχοντας άλλα περιθώρια, μπήκε πιο δυνατά και πίεζε για να δημιουργήσει προϋποθέσεις για γκολ. Στο 62' καλή σέντρα του Λάζαρ κόπηκε, ενώ στο 64' οι «ασπρόμαυροι» βγήκαν στην αντεπίθεση, αλλά το σουτ του Σαλπιγγίδη κόπηκε από τον Πάπα Γκουέι. Στο 69' σουτ του Ντέβιτς δεν βρήκε στόχο, με τη Μέταλιστ να κυνηγά τις αντεπιθέσεις. Στο 72' όμως ο Μπλάνκο με σουτ νίκησε τον Χακόμπο και έκανε το 1-0. Ο Στέφενς όμως αποφάσισε να τα παίξει όλα για όλα και έριξε στο ματς αρχικά τον Λόρενς και μετά τον Νέτσιντ. Και ένα λεπτό μετά την είσοδο του Τσέχου φορ στο ματς, στο 83' εκείνος με σουτ βρήκε δίχτυα και ισοφάρισε σε 1-1. Στο 89' ο Νέτσιντ άγγιξε με κεφαλιά και το δεύτερο γκολ, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι. Και ο ΠΑΟΚ πήρε τελικά στο Χάρκοβο την ισοπαλία με 1-1, αλλά για την πρόκριση ελπίζει μόνο σε τιμωρία της Μέταλιστ από την UEFA.

Μέταλιστ: Ντισλιένκοβιτς, Βιγιάγκρα, Μολέδο, Γκέιγ, Αζεβέδο, Έντμαρ (92' Μπερεζόβτσουκ), Κρασνοπιόροφ, Μπλάνκο, Σόσα, Σόουζα (62' Μάρλος), Ντέβιτς (76' Κριστάλδο)

ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Κίτσιου, Κατσουράνης, Βίτορ, Λίνο, Τζιόλης (82' Νέτσιντ), Λάζαρ, Γεωργιάδης (75' Λόρενς), Ολίσε, Λούκας, Σαλπιγγίδης (67' Αθανασιάδης)

Keywords
Τυχαία Θέματα