Ξέσπασμα Ζήγρα στην δίκη Τσοχατζόπουλου

16:33 6/6/2013 - Πηγή: AEK365

Η δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου συνεχίστηκε σήμερα με την κατάθεση του δικηγόρου, Γρηγόρη Μούργελα, ο οποίος είχε παραστεί στην αγοραπωλησία του ακινήτου που κατέληξε στην Αρετή Τσοχατζοπούλου και τα όσα κατέθεσε προκάλεσαν την έκρηξη του εξάδερφου και συγκατηγορούμενου του Τσοχατζόπουλου,

Νίκου Ζήγρα.
Ο δικηγόρος λειτούργησε ως πληρεξούσιος της εταιρίας Blue Bell, ως αντιπρόσωπος της οποίας του εμφανίστηκε το 1998, ο Νίκος Ζήγρας δηλώνοντάς του ότι η εταιρία επιθυμούσε να αγοράσει το ακίνητο της Δεινοκράτους.
Μεταξύ άλλων ο μάρτυρας τόνισε: «Μου ζήτησαν (εννοούσε ο Ν. Ζήγρας) να κάνω τη μεταβίβαση των διαμερισμάτων στην Δεινοκράτους. Η μεταβίβαση θα γινόταν προς την Μπλούμπελ. Είχα καταλάβει ότι είναι επιχειρηματίας και δραστηριοποιείται στο εξωτερικό. Μου είπε: "Να σου κάνω εσένα πληρεξούσιο να το αγοράσεις εσύ για λογαριασμό της Μπλουμπελ". Εγινε το συμβόλαιο 1η Ιουνίου του 1998».

Ακολούθησε ο εξής διάλογος με την εισαγγελέα Αδηλίνη:
Εισαγγελέας Αδηλίνη: Ποιος ήταν ο Ζήγρας για σας; Ποιες ήταν οι σχέσεις σας με τον κ. Τσοχατζόπουλο;
Μούργελας: Τον Άκη τον γνώρισα το 1991. Ηταν μία κοινωνική σχέση. Δεν ήταν φιλική σχέση, δεν βγαίναμε έξω για να φάμε. Μέσα από το περιβάλλον του γνώρισα τον κ. Ζήγρα. Η εικόνα που είχα για τον Ζήγρα ήταν ότι ήταν ένας επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο εξωτερικό. Και αυτή η πεποίθηση που είχα είχε μία βάση.
Αδηλίνη: Είχατε καμία υποψία ότι πίσω του ήταν ο Ακης;
Μούργελας: Καμία υποψία. Το συμβόλαιο που έφτιαξα ήταν απολύτως διαφανές.
Αδηλίνη: Είχατε ποτέ συζητήσει με τον κ. Τσοχατζόπουλο για τον κ. Ζήγρα;
Μούργελας:Οχι
Αδηλίνη: Σήμερα τι εκτιμάτε; Εχετε κάποια κρίση να διατυπώσετε; Η αγορά αυτή πιστεύετε έγινε για τον κ. Ζήγρα ή τον κ. Τσοχατζόπουλο;
Μούργελας: Δεν θέλω να απαντήσω.
Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο δικηγόρος κ. Μούργελας το ακίνητο της Δεινοκράτους αγοράστηκε με έμβασμα 98 εκατομμυρίων δραχμών το 1998, σε λογαριασμό του, που είχε δώσει στον κ. Ζήγρα. Αυτά, σύμφωνα με το μάρτυρα, δραχμοποιήθηκαν και κατατέθηκαν σε δυο επιταγές στον πωλητή.
Σε αυτό το σημείο παρενέβη η υπεράσπιση του πρώην υπουργού που ρώτησε τον μάρτυρα αν πήρε ποτέ στα χέρια του βαλίτσα με 80 εκατομμύρια δραχμές, που σύμφωνα με τον ισχυρισμό Ζήγρα, δόθηκαν για την αγορά του ακινήτου. "Οχι", απάντησε.
Ακολούθησε ο εξής διάλογος:
Εισαγγελέας Παναγιωτόπουλος: Εχετε σήμερα μια διαφορετική εκτίμηση των πραγμάτων από ότι το 1998;
Μούργελας: ...
Παναγιωτόπουλος: Τα 98.000.000 είναι η αντικειμενική αξία του ακινήτου. Υπήρξαν και άλλα χρήματα που δόθηκαν στους πωλητές;
Μούργελας: Δεν το ξέρω.
Παναγιωτόπουλος: Η εταιρία αυτή έκανε έναρξη εργασιών εν Ελλάδι τον Οκτώβριο του 1998. Και αγοράζει το ακίνητο τον Ιούνιο του 1998....
Παγορόπουλος (υπεράσπιση Τσοχατζό[πουλου): Σας ήρθε ποτέ βαλίτσα στο γραφείο με 80.000.000 δρχ.
Μούργελας: Ποτέ. Η αγορά έγινε με επιταγές. Το επιβεβαιώνει η τράπεζα, έγινε με συνάλλαγμα.
Πρόεδρος: Το θέμα είναι ποιος κατέθεσε τα χρήματα. Αυτό πρέπει να δούμε.
Μάλιστα το δικαστήριο ζήτησε από τον μάρτυρα μέχρι την επόμενη εβδομάδα να έχει ζητήσει τα παραστατικά από την τράπεζα και να τα προσκομίσει στη διαδικασία.

Ακολούθως το λόγο πήρε ο Νίκος Ζήγρας, εξάδερφος του πρώην υπουργού ο οποίος σε έντονο ύφος απηύθυνε ερωτήσεις στον μάρτυρα:
Ζήγρας: Μήπως σας γνώρισα στο γραφείο του Ακη Τσοχατζόπουλου που κάνατε συσκέψεις;
Πρόεδρος : Δηλώνατε κάτοικος Γερμανίας;
Ζήγρας: Ετσι μου είπαν να δηλώσω.
Πρόεδρος: Πότε ιδρύθήκε η Μπλούμπελ;
Ζήγρας: Το 1997.
Πρόεδρος: Ποιο ήταν το Δ.Σ της Μπλούμπελ;
Ζήγρας: Δεν το θυμάμαι. Εγώ δεν ενδιαφέρθηκα ποτέ να αγοράσω το ακίνητο. Ο κ. Τσοχατζόπουλος μου είπε να πάω στον Μούργελα. Εγώ δεν πήγα στον Μούργελα. Μου είπε ο Τσοχατζόπουλος ότι θα αγοράσουμε ένα ακίνητο. Ηταν παρών ο Μούργελας. Τότε ο κ. Μούργελας είπε να κάνουμε μία οφ-σορ.
Πρόεδρος: Και άλλη οφ-σορ; Κύριε Μούργελα έγιναν αυτά;
Μούργελας: Οχι
Ζήγρας: Ποιος μεσολάβησε για την αγορά του ακινήτου; Ας μας το πεί επιτέλους ο κ. Τσοχατζόπουλος! Κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας; Για όνομα του Θεού! Ολο αγόραζε ο Ζήγρας αλλά όλα πήγαιναν στον Ακη Τσοχατζόπουλο!
Πρόεδρος: Πως τα θυμάστε όλα όλα αυτά; Εδώ δεν θυμάστε ποιά είναι τα μέλη του ΔΣ της Blue Bell.

Η δίκη διεκόπη για την ερχόμενη Τρίτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα