«Ξεσκονίζουν» παλιές και νέες υποθέσεις εμπορίας βρεφών

15:13 21/10/2013 - Πηγή: AEK365

Η υπόθεση της μικρής «Μαρίας» έχει ανοίξει τους Ασκούς του Αιόλου στο εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα των «χαμένων» παιδιών, με τις αρχές να προχωρούν σε αναψηλάφιση δεκάδων αν όχι εκατοντάδων υποθέσεων παιδιών που δηλώθηκαν χαμένα τα προηγούμενα χρόνια πλην όμως δεν έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα ούτε τα σώματά τους, ούτε καν ίχνη τους.
Επί της ουσίας οι αρχές ανοίγουν τους φακέλους εκατοντάδων ανάλογων υποθέσεων, ψάχνοντας τα βρουν έστω το παραμικρό ίχνος είτε για την "Μαρία", είτε για οποιοδήποτε παιδί έχει στο παρελθόν... χαθεί.
Σε κάθε περίπτωση αρκετές από αυτές τις περιπτώσεις έχουν ήδη

πάρει το δρόμο για την Δικαιοσύνη. Μάλιστα πολύ πριν ανακύψει το ζήτημα της μικρής «Μαρίας» οι έρευνες των αρχών είχαν οδηγήσει στην εξάρθρωση αρκετών κυκλωμάτων εμπορίας παιδιών και πλέον αναμένεται ο αριθμός αυτών των υποθέσεων να αυξηθεί.
Είναι χαρακτηριστικά τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή στις 30 Αυγούστου από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, σε απάντηση σχετικής ερώτησης του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, που συγκεντρώθηκαν από τις Εισαγγελίες Εφετών της χώρας, οι δικογραφίες που σχετίζονται με κυκλώματα εμπορίας και παράνομης υιοθεσίας βρεφών ξεπερνούν τις 40, οι περισσότερες εκ των οποίων έχουν σχηματιστεί στη Θεσσαλονίκη και στην Ανατολική Κρήτη.
Αναλυτικότερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λασιθίου έχουν σχηματιστεί και εξετάζονται 12 ποινικές δικογραφίες για υποθέσεις παράνομης υιοθεσία, μεσολάβηση σε παράνομη υιοθεσία και εμπορίας βρεφών, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης 10 ποινικές δικογραφίες, αναφορικά με υποθέσεις εμπορίας και παράνομης υιοθεσίας βρεφών, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά έχουν σχηματιστεί επτά δικογραφίες, ενώ ανάλογες δικογραφίες εκκρεμούν σε Θράκη, Δυτική Μακεδονία, Λάρισα, Βόλο, Αθήνα και Πειραιά.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα