Το ανακοινωθέν του στρατού της Αιγύπτου

22:16 3/7/2013 - Πηγή: AEK365

Ο επικεφαλής του αιγυπτιακού στρατού Στρατηγός Αμπντελ Φατάχ Ελ Σίσι απευθυνεται αυτή την ώρα στον λαό λέγοντας ότι: «Ο αιγυπτιακός λαός μας κάλεσε να τους προστατεύσουμε, όχι να αναλάβουμε την εξουσία». Σχετικά με το ποια θα είναι τα επόμενα βήματα τόνισε: «Μια τεχνοκρατική κυβέρνηση θα σχηματιστεί στην Αίγυπτο - Η χώρα θα προετοιμαστεί για βουλευτικές εκλογές».

Ο στρατηγός ανέφερε ότι ο πρόεδρος Μόρσι θα αντικατασταθεί από τον πρόεδρο του συνταγματικού δικαστηρίου μέχρι να γίνουν εκλογές

ξανά. Ως τότε θα ανασταλεί και το σύνταγμα της χώρας.

Ο στρατηγός τόνισε ότι ο Μόρσι δεν είναι πια πρόεδρος της χώρας τονίζοντας ότι «Η ομιλία του προέδρου χθες το βράδυ έρχεται σε ευθεία αντίθεση με όσα θέλει ο λαός».

Οι βοηθοί του προέδρου Μόρσι έχουν μεταφερθεί σε μυστική τοποθεσία, σύμφωνα με τον Σίσι, ενώ ο Μόρσι έχει τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό.

Το πλήθος στο άκουσμα των ανακοινώσεων παραληρεί στην πλατεία Ταχρίρ και σε ολα τα μέρη της χώρας, όπου γίνονται διαδηλώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 2 εκατομμύρια άνθρωποι είναι στους δρόμους.

Από την άλλη, ο ιμάμης Αχμέντ ελ Ταγιέμπ δήλωσε ότι στηρίζει το βήμα που έκανε ο στρατός και κάλεσε τους Αιγυπτίους να γεφυρώσουν τις διαφορές τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα