«Ξεκάθαρο πως δεν υπάρχει φαβορί»

13:06 9/12/2011 - Πηγή: AEK365

Λίγες ώρες έμειναν για ένα από τα πιο αμφίρροπα clasico των τελευταίων ετών. Η φετινή Ρεάλ Μαδρίτης δείχνει πανίσχυρη στην έδρα της, ενώ η Μπαρτσελόνα παραμένει πάντα ένα μεγαθήριο, ικανό να διαλύσει οποιαδήποτε άμυνα στην καλή του μέρα. Ο Ανδαλουσιανός τεχνικός, έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις μικρές ομάδες της Ρεάλ και έχει αντιμετωπίσει αρκετές φορές τους δύο μεγάλους του ισπανικού ποδοσφαίρου ως προπονητής, ενώ φέτος έχει δει τους Καταλανούς να συντρίβουν με 5-0 την ομάδα του. Μιλώντας στο gazzetta.gr,

ο Καπαρός χαρακτηρίζει την Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα ως τις καλύτερες ομάδες του κόσμου και αναλύει το προσεχές ματς.

Πώς βλέπετε το clasico του Σαββάτου (10/12);
«Σίγουρα τα πράγματα θα είναι διαφορετικά από πέρυσι, δηλαδή αποτελέσματα σαν το 5-0 ανήκουν στο παρελθόν. Το επίπεδο των δύο ομάδων πλέον βρίσκεται σχεδόν στα ίδια επίπεδα και η Ρεάλ Μαδρίτης έχει καταφέρει να πλησιάσει πολύ σε αυτό που ήθελε από πέρυσι ο Μουρίνιο. Στο Πρωτάθλημα φαίνεται ξεκάθαρα η απόσταση που υπάρχει από τις υπόλοιπες, ενώ στην Ευρώπη έδειξαν σε κάθε περίσταση ότι πρωταγωνιστούν. Πρόκειται για δύο ομάδες παγκόσμιου επιπέδου, οι οποίες συγκρούονται. Για μένα είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει φαβορί. Περιμένω ένα κλειστό, αμφίρροπο παιχνίδι και είναι πιθανόν να δούμε αρκετά από τα πλεονεκτήματα που έχουν δείξει σε αγώνες με άλλες ομάδες να αλληλοεξουδετερώνονται».

Το ότι το παιχνίδι γίνεται στο «Μπερναμπέου» δεν δίνει δηλαδή προβάδισμα;
«Νομίζω πως όχι. Όταν μιλάμε για ομάδες τέτοιου επιπέδου, δεν παίζουν ρόλο οι έδρες. Δεν σημαίνει κάτι το που γίνεται το παιχνίδι, μιλάμε για ποδοσφαιριστές που δεν επηρεάζονται από τέτοιους παράγοντες και που η ικανότητά τους είναι ικανή να αντισταθμίσει τα πάντα».

Οι νίκες τα τελευταία χρόνια δίνουν ψυχολογικό αβαντάζ στην ομάδα του Γκουαρδιόλα;
«Σίγουρα όχι. Ο Γκουαρδιόλα είναι ένας προπονητής που δουλεύει πολλά χρόνια με το ίδιο επιτελείο στην αγαπημένη του ομάδα και με παίκτες που τόσα χρόνια έχουν γράψει τη δική τους ιστορία. Αλλά και ο Μουρίνιο είναι τεράστια προσωπικότητα, πολύ φιλόδοξος και ικανός να οδηγήσει την Ρεάλ ψηλά».

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη πατώντας ΕΔΩ

Keywords
Τυχαία Θέματα