Ξαναχτύπησε ο Πελέ

10:42 21/8/2012 - Πηγή: AEK365

Την... ανθολογία του εμπλούτισε ο Πελέ με μια ακόμα δήλωση που θα συζητηθεί. Σε ερώτηση για το ποιός είναι καλύτερο παίκτης όλων των εποχών "έδειξε" τον εαυτό του, τόνισε ότι Μαραντόνα και Μέσι δεν είναι τόσο καλοί γιατί χρησιμοποιούν μόνο το αριστερό και αποθέωσε τον συμπατριώτη του Νεϊμάρ.

«Ο Μαραντόνα ήταν ένας πολύ καλός παίκτης, αλλά όχι ο καλύτερος. Χρησιμοποιούσε μόνο το αριστερό του πόδι, ενώ σχεδόν καθόλου το κεφάλι. Πόσα γκολ πέτυχε στην καριέρα του με κεφαλιά, μπορείτε να μου πείτε;» αναρωτήθηκε

ο Πελέ και συνέχισε μιλώντας για τον Μέσι: «Ο Μέσι είναι αντίγραφο του Μαραντόνα. Ισχύει για αυτόν ό,τι είπα και για τον Ντιέγκο».Τότε ποιος θα μπορούσε να θεωρηθεί διάδοχός του; «Ο Νεϊμάρ είναι τρομερός παίκτης. Μειονέκτημά του είναι πως σε κάποιες στιγμές δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες που του αναλογούν», δήλωσε ο Πελέ.

Από όσα είπε, αξίζει αναφοράς μία σύγκριση που έκανε ο Πελέ στις διαφορετικές εποχές. «Με τη σημερινή τεχνολογία όλοι μπορούν να παρακολουθήσουν έναν παίκτη. Αν, μάλιστα, βάλει ένα γκολ και στείλει ένα φιλάκι στην κάμερα, αμέσως γίνεται αντικείμενο λατρείας. Στην εποχή μου έπρεπε να παίξω σε όλες τις γωνιές του πλανήτη για να με μάθουν οι φίλαθλοι. Αν ήθελα να γίνω ακόμα πιο γνωστός, θα έπρεπε να παίξω στη Σελήνη!», επεσήμανε με ειρωνικό ύφος ο παλαίμαχος άσος.

Keywords
Τυχαία Θέματα