Ξανά στο εδώλιο ο Τσοχατζόπουλος

12:42 8/3/2013 - Πηγή: AEK365

Με βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου, ο Άκης Τσοχατζόπουλος και άλλοι 18 παραπέμπονται σε δίκη κατηγορούμενοι για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Υπενθυμίζεται πως πριν λίγες μέρες ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ καταδικάστηκε σε φυλάκιση 8 ετών

για ανακριβής δήλωση πόθεν έσχες.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το βούλευμα, κατηγορούμενοι για ξέπλυμα μαύρου χρήματος από επαγγελματική δραστηριότητα κατ'επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση είναι οι Άκης Τσοχατζόπουλος, Αστέριος Οικονομίδης, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, Νίκος Ζήγρας, Γιώργος Σαχπατζίδης, Αρετή Τσοχατζοπούλου, Βίκυ Σταμάτη, Γιάννης Σμπώκος, Ταλιτά-Μαρία Τσεκούρα, Νίκος Γεωργουλάκης, Παναγιώτης Σταμάτης, Παντελής Ζαχαριάδης, Οράτιος Μελάς, Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, Σπύρος Χατζηνικολάου, Γκουντρούν Τσοχατζοπούλου, Φώτης Αρβανιτίδη, Νίκος Καρατζά και Γιώργος Κωνσταντάτος.
Παράλληλα το βούλευμα (545/13) παύει οριστικά την ποινική δίωξη σε βάρος της Γκουντρούν Τσοχατζοπούλου και του Άκη Τσοχατζόπουλου για μία άλλη πράξη ξεπλύματος μαύρου χρήματος που έγινε το 1997. Ακόμη παύει οριστικά τη δίωξη για όλους τους κατηγορουμένους για την κατηγορία της σύστασης οργάνωσης, ενώ ζητά να μην απαγγελθεί κατηγορία κατά της Γκουντρούν Τσοχατζοπούλου για συμμετοχή στην οργάνωση.
Σε ό,τι αφορά την Βίκυ Σταμάτη, τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου έκριναν ότι δεν πρέπει να της απαγγελθεί κατηγορία για την πράξη της ανάληψης εμβασμάτων. Το βούλευμα απορρίπτει τα αιτήματα όλων των κατηγορουμένων για αποφυλάκισή τους με όρους.
Απαλλάσσονται από κάθε κατηγορία δύο από τους κατηγορουμένους: Η Αικατερίνη Σταμάτη και ο Ευτυχίος Ατσοπάρδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα