Ξανά «γκέλα» η Αργεντινή

08:28 12/6/2013 - Πηγή: AEK365

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ

Ισημερινός-Αργεντινή 1-1
Γήπεδο: Olimpico Atahualpa
Δεύτερη συνεχόμενη ισοπαλία για την Αργεντινή που μετά το 0-0 με την Κολομβία έμεινε στο 1-1 κόντρα στον Ισημερινό αλλά παρέμεινε στην πρώτη θέση του προκριματικού ομίλου στην ζώνη της Λατινικής

Αμερικής. Μόλις στο τέταρτο λεπτό ο Σέρχιο Αγκουέρο έβαλε μπροστά την Αργεντινή με τον Ισημερινό να ισοφαρίζει με τον Καστίγιο στο 17ο λεπτό. Ο Λιονέλ Μέσι πέρασε

αλλαγή στο 61ο λεπτό ενώ δυο λεπτά πριν το τέλος αποβλήθηκε ο Χαβιέ Μασεράνο γιατί χτύπησε τραυματιοφορέα.
ΕΚΟΥΑΔΟΡ: Αλεσάντερ Ντομίνγκες, Χουάν Ρεάσκο Παρέδες (70' Ιμπάρα), Γκουάγκουα, Εράσο, Βάλτερ Αγιοβί, Νομπόα (69' Σαριτάμα), Σεγούντο Καστίγιο, Βαλένσια, Χέφερσον Μοντέρο, Χοάο Ρόχας Μεντόσα (88' Ανανγκονό), Φελίπε Καϊσέδο.
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ : Σέρχιο Ρομέρο, Περούσι, Γκαράι, Μπασάντα, Φεντερίκο Φερνάντες, Μάρκος Ρόχο, Μαστσεράνο, Μπανέγκα (76' Λούκας Μπίγλια), Ντι Μαρία, Αγκουέρο (61' Μέσι), Παλάσιο (91' Μπράνια).

Κολομβία-Περού 2-0
Γήπεδο: Metropolitano Roberto Melendez

Ελπίδες για την πρώτη θέση του ομίλου απέκτησε η Κολομβία μετά το 2-0 επί του Περού και σε συνδυασμό με την ισοπαλία της Αργεντινής στον Ισημερινό. Οι Κολομβιανοί προηγήθηκαν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ρανταμέλ Φαλκάο στο 13ο λεπτό και ο Γκουτιέρεζ στο 45ο λεπτό διαμόρφωσε το τελικό 2-0 με την Κολομβία να βρίσκεται στο -3 από την πρωτοπόρο Αργεντινή έχοντας και παιχνίδι λιγότερο. Το Περού τελείωσε το παιχνίδι με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ζαμπράνο στο 70'.

ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Οσπίνα, Αρμέρο, Περέα, Αλμπέρτο Γιέπες, Ζουνίγκα, Τόρες, Αγκιλάρ (82' Μεχία), Σάντσεζ, Κουαδράδο (77' Γκουαρίν), Γκουτιέρεζ (81' Μουριέλ), Φαλκάο
ΠΕΡΟΥ: Φερνάντεζ, Γιοτούν (30' Καρίγιο), Ζαμπράνο, Ροντρίγκεζ, Χερέρα (32' Φαρφάν), Βάργκας, Βιγιακόρτα, Ρεταμόσο (63' Λομπατόν), Αντβινκούλα, Πιζάρο, Γκερέρο

Χιλή-Βολιβία 3-1
Γήπεδο: National Julio Martinez Pradanos

Στην τέταρτη θέση που οδηγεί απευθείας στα τελικά της Βραζιλίας βρίσκεται η Χιλή έπειτα από την επικράτηση της επί της Βολιβίας με 3-1. Στο 16ο λεπτό ο Βάργκας έβαλε μπροστά στο σκορ τους γηπεδούχους και δυο λεπτά αργότερα ο Σάντσεζ έκανε το 2-0. Η Βολιβία ξαναμπήκε στο παιχνίδι με γκολ του Μορένο στο 32ο λεπτό αλλά δεν κατάφερε κάτι παραπάνω με τον Βιδάλ στις καθυστερήσεις να κάνει το τελικό 3-1. Η Βολιβία μετά και από αυτή την ήττα δύσκολα θα μπορέσει να διεκδικήσει μια θέση στην πρώτη πεντάδα.

Βενεζουέλα-Ουρουγουάη 0-1
Γήπεδο: Centro Total de Entretenimiento Cachamay

Στην 5η θέση που οδηγεί στα μπαράζ βρέθηκε η Ουρουγουάη μετά την εκτός έδρας νίκη επί της Βενεζουέλας με 1-0. Ο Έντισον Καβάνι στο 28ο λεπτό πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης με την Βενεζουέλα να βρίσκεται εκτός της προνομιακής πεντάδας έχοντας και αγώνα περισσότερο. Οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν με παίκτη λιγότερο για τα έξι τελευταία λεπτά λόγω αποβολής του Ρινκόν.

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: Χερνάντεζ, Αρθέο, Σισέρο (57' Σέιχας), Βιθκαρόντο, Ροσάλες, Γκονζάλες (73' Μπλάνκο), Λουσένα, Αράνγκο, Ρινκόν, Φέλτσερ (56' Αμορεμπιέτα), Ροντόν.
ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Μουσλέρα, Λεάλ, Κάσερες, Περέιρα, Λουγκάνο, Ροντρίγκεζ (85' Περέιρα), Ραμίρεζ (59' Αλβάρο Γκονζάλες), Γκαργκάνο, Πέρεθ (75' Εγκουρέν), Φορλάν, Καβάνι.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Αργεντινή 26 (13)
2. Κολομβία 23 (12)
3. Εκουαδόρ 21 (12)
4. Χιλή 21 (13)
5. Ουρουγουάη 16 (12)
6. Βενεζουέλα 16 (12)
7. Περού 14 (12)
8. Βολιβία 10 (12)
9. Παραγουάη 8 (12)

Keywords
Τυχαία Θέματα