Βρυχούνται τα «λιοντάρια»…

23:46 27/3/2015 - Πηγή: AEK365

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2016-5ος ΟΜΙΛΟΣ-5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΓΓΛΙΑ-ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: 4-0
Γήπεδο: Γουέμπλεϊ

Το απόλυτο 5Χ5 έκανε η Αγγλία, νικώντας τη Λιθουανία με 4-0 και ουσιαστικά βρίσκεται από απόψε στα τελικά της διοργάνωσης.

Επίδειξη δύναμης από νωρίς για τους Άγγλους. Ήθελαν να «καθαρίσουν» όσο το δυνατόν γρηγορότερα την αναμέτρηση και αυτό φάνηκε αμέσως. Η... προειδοποιητική βολή του Ρούνεϊ στο δοκάρι (4') ήταν απλώς η αρχή. Τα «τρία λιοντάρια»

δεν άφησαν σε ησυχία τους Λιθουανούς, τους οποίους και έκλεισαν από τα πρώτα λεπτά στα καρέ τους, ενώ δύο λεπτά μετά ο φορ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήρε το... ριμπάουντ από απόκρουση του Αρλάουσκις και με κεφαλιά έγραψε το 1-0. Το πρέσινγκ συνεχίστηκε, οι Άγγλοι προσπάθησαν να παίξουν τη μπάλα με τη μία και αναζήτησαν κατευθείαν το δεύτερο τέρμα που θα απλούστευε τη ζωή τους. Στο 19' ξανά ο Ρούνεϊ είδε την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του να χτυπά στο δοκάρι, ενώ αργότερα σε εκτέλεση φάουλ ο αντίπαλος πορτιέρο δήλωσε παρών.

Ορεξάτος ήταν και ο Ντάνι Γουέλμπεκ, που με συνεχείς κινήσεις στο χώρο, ταλαιπώρησε αρκετές φορές την αντίπαλη άμυνα. Βρήκε διαδρόμους, δοκίμασε τα πόδια του αλλά τίποτα. Έπρεπε να φτάσουμε στο 45', όταν σε γύρισμα του Μπέινς, ο επιθετικός της Άρσεναλ- αν και πήγαινε για κεφαλιά- βρήκε την μπάλα με τον ώμο, αυτή κόντραρε σε αντίπαλο αμυντικό και κατέληξε στα δίχτυα των φιλοξενούμενων. Αμυντικά, με εξαίρεση μια- δυο περιπτώσεις, η τετράδα δεν χρειάστηκε να επέμβει.

Πιο απελευθερωμένοι μετά το υπέρ τους 2-0, οι γηπεδούχοι δεν είχαν λόγο να... λυσσάξουν στο δεύτερο ημίχρονο. Παρόλα αυτά βρήκαν ξανά κενούς χώρους και φυσικά δεν τους άφησαν ανεκμετάλλευτους. Μόλις στο 49', έπειτα από γύρισμα του Ρούνεϊ, ο Ντελφ έπιασε το μονοκόμματο σουτ από τα αριστερά της περιοχής, αναγκάζοντας τον Λιθουανό πορτιέρο να προβεί σε μια εντυπωσιακή απόκρουση. Ακολούθησαν ορισμένες επελάσεις του Γουέλμπεκ και κάποια φιλόδοξα σουτ, που δεν βρήκαν στόχο.

Ό,τι δεν μπόρεσε ο στράικερ της Άρσεναλ, το κατάφερε στο 58' ο Στέρλινγκ, ο οποίος πετάχτηκε ανάμεσα από δύο αμυντικούς της Λιθουανίας και με κοντινό σουτ από τα όρια της μικρής περιοχής δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 3-0. Ήταν και το τελειωτικό χτύπημα... Η μάλλον όχι;

Οι Λιθουανοί παραδόθηκαν στις ορέξεις των γηπεδούχων και εκείνοι με τη σειρά τους ως... αφιλόξενοι οικοδεσπότες φιλούσαν το καλύτερο για το τέλος! Στο 71' ο Χάρι Κέιν πέρασε στον αγωνιστικό χώρο για πρώτη φορά ως μέλος της εθνικής ομάδας και δύο λεπτά αργότερα σημείωσε το παρθενικό του γκολ, με κεφαλιά, δίνοντας εορταστικό τόνο στην αναμέτρηση. Ο ίδιος πανηγύρισε δεόντως του τέρμα του και έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο μια ονειρεμένη βραδιά για το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα!

ΑΓΓΛΙΑ: Χαρτ, Κλάιν, Μπέινς, Κέιχιλ, Τζόουνς, Ντελφ, Κάρικ, Χέντερσον (71' Μπάρκλεϊ), Στέρλινγκ, Γουέλμπεκ (76' Γουόλκοτ), Ρούνεϊ (71' Κέιν).

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Αρλάουσκις, Ζαλιούκας, Μικούκις (66' Στανκεβίτσιους), Φρέιντγκεμας, Κιγιάνσκας, Ανριουσκεβίτσιους (83' Σλάβιτσκας), Τσβεντούκας, Μικολιούνας (88' Καζλάουσκας), Ζούλπα, Τσέρνιχ, Ματουλεβίτσιους

ΣΛΟΒΕΝΙΑ-ΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟ: 6-0
Γήπεδο: ŠRC Stožice

Εύκολη νίκη με 6-0 πέτυχε η Σλοβενία κόντρα στο Σαν Μαρίνο και παλεύει στα ίσα για τη 2η θέση του ομίλου.

Μόλις 10 λεπτά άντεξε την πίεση της Σλοβενίας το Σαν Μαρίνο, καθώς ο Μπίρσα βρήκε όμορφα τον Ίλισιτς κι εκείνος πλάσαρε ιδανικά των Μπενεντετίνι για το 1-0. Στο 13ο λεπτό ο Σέζαρ μετά από κόρνερ σημάδεψε το δοκάρι του Σαν Μαρίνο, ενώ στο 24' ο κίπερ του Σαν Μαρίνο απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Ίλιτς. Στο 42' και στο 43' ο Μπενεντετίνι απέκρουσε τα διαδοχικά σουτ του Νοβάκοβιτς.

Οι Σλοβένοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Σέζαρ στο 47' αλλά δύο λεπτά αργότερα ο Καμπλ έκανε το 2-0. Και με τη σέντρα ο Στρούνα μετά από σέντρα του Νοβάκοβιτς έκανε το 3-0, ενώ στο 52' οι δύο άσοι αντάλλαξαν ρόλους, με τον Στρούνα να δίνει την ασίστ και τον Νοβάκοβιτς να γράφει το 4-0. Στο 65' ο Μπενεντετίνι είπε όχι σε σουτ του Νοβάκοβιτς, ενώ στο 67' ο Λαζάρεβιτς αστόχησε από καλή θέση και στο 73' ο ίδιος παίκτης έκανε το 5-0. Το τελικό 6-0 διαμόρφωσε στο 88ο λεπτό ο Ίλιτς.

ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Χαντάνοβιτς, Μπρέτσκο (76' Στογιάνοβιτς), Σέχαρ, Ίλιτς, Στρούνα, Ίλισιτς (71' Μπέριτς), Κούρτιτς, Μπίρσα, Καμπλ, Κιρμ (60' Λαζάρεβιτς), Νοβάκοβιτς.

ΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟ: Μπενεντετίνι, Μπρόλι, Ντ.Σιμοντσίνι, Ντέλα Βάλε (78' Φ.Βιταϊόλι), Μπονίνι, Παλάτσι, Τόσι (56' Μπατιστίνι), Μάτσα, Χιρσχ (84' Γκολινούτσι), Σέλβα, Μ.Βιταΐόλι.

ΕΛΒΕΤΙΑ-ΕΣΘΟΝΙΑ: 3-0
Γήπεδο: Swissporarena

Το καθήκον της έκανε η Ελβετία, κέρδισε με 3-0 την Εσθονία και συνεχίζει ακάθεκτη στο κυνήγι της 2η θέσης.

Καλύτερη από τα πρώτα λεπτά η Ελβετία, που στο 17΄άνοιξε το σκορ. Ο Σακιρί έβγαλε ιδανική σέντρα από δεξιά και ο Σχαρ με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-0. Και στο 27ο λεπτό, ο Τζάκα με τρομερό σουτ από τα όρια της περιοχής, έκανε το 2-0 για τους Ελβετούς.

Στο 47ο λεπτό το σουτ του Βασίλιγεφ πέρασε μόλις άουτ, αλλά στο 80' ο Σεφέροβιτς έκανε το τελικό 3-0.

ΕΛΒΕΤΙΑ: Σομέρ, Λιχτστάινερ (78' Βιντμέρ), Ροντρίγκες, Ντζουρού, Σχαρ, Ινλέρ, Τζάκα (87' Φράι), Μπεχράμι, Σεφέροβιτς, Ντρμιτς (62' Στόκερ), Σακιρί.

ΕΣΘΟΝΙΑ: Παρέικο, Κλάβαν, Γιάαγκερ, Μετς, Καλάστε, Ντμιτρίγεφ (63' Κρουγκλόφ), Βασίλιγεφ, Αντόνοφ, Τένιστε, Ανιέ (56' Οζάμαα), Ζενζόφ (87' Αλικού).

Keywords
Τυχαία Θέματα