«Βρισκόμαστε σε στάδιο προσαρμογής»

18:07 29/1/2013 - Πηγή: AEK365

Για το επόμενο παιχνίδι της Εθνικής μας ομάδας Γυναικών με την Ισπανία (6/2) στην Αθήνα, αλλά και για την ήττα της περασμένης εβδομάδας από την Ουγγαρία, μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Γιώργος Μορφέσης.

«Η διοργάνωση του Γουόρλντ Λιγκ είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα. Έχουμε πολλά νέα

πρόσωπα και ετοιμάζουμε την ομάδα, καθώς ξεκινάει ένας καινούργιος Ολυμπιακός κύκλος. Δίνονται ευκαιρίες σε παίκτριες που δεν ήταν ποτέ στην πρώτη ομάδα, αλλά και χρόνος συμμετοχής σε όσες δεν ήταν βασικά στελέχη, ώστε να αποδείξουν ότι μπορούν να βρίσκονται στο ρόστερ», δήλωσε αρχικά ο έμπειρος τεχνικός και συνέχισε:

«Στον Όμιλο μας αντιμετωπίζουμε ομάδες υψηλού επιπέδου και θέλουμε να φανούμε ανταγωνιστικοί στα παιχνίδια. Οι συνθήκες είναι δύσκολες, καθώς έχουμε λίγη προετοιμασία, λόγω των εθνικών πρωταθλημάτων και των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων των ομάδων μας, οπότε η συνεργασία δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση. Όσον αφόρα την αναμέτρηση με την Ισπανία, έχω να πω ότι αντιμετωπίζουμε μια ομάδα που δεν άλλαξε καθόλου τη σύνθεσή της μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου, όπου και κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο, κάτι που φανερώνει και την ποιότητα που έχουν», ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στον αγώνα της προηγούμενης αγωνιστικής του Γουόρλντ Λιγκ απέναντι στην Ουγγαρία:

«Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι με μεγάλη πίεση. Το περιμέναμε φυσικά, καθώς αυτός είναι ο τρόπος παιχνιδιού της Ουγγαρίας. Πόσο μάλλον εντός έδρας, όπου με το κοινό τους γίνονται ακόμα πιο δυναμικές. Παρά την ελάχιστη προετοιμασία που είχαμε, δείξαμε πάθος και αντιδράσαμε μέσα στη ροή του αγώνα. Η ήττα ήρθε φυσιολογικά, καθώς έγιναν κακές επιλογές στην επίθεση και δεχθήκαμε κάποια εύκολα γκολ στην άμυνα. Σε γενικές γραμμές, είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια μας. Είναι στάδιο προσαρμογής των νέων στελεχών στην ομάδα και βαδίζουμε με αρχικό στόχο το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, όπου θέλουμε να φανούμε ισχυροί, όπως είναι πάντα η Εθνική ομάδα Γυναικών».

Τέλος, ο Γιώργος Μορφέσης δεν παρέλειψε να ευχηθεί στον νέο προπονητή της Εθνικής Ανδρών και πρώην συνεργάτη του, Σάκη Κεχαγιά: « Καλή τύχη εύχομαι πρώτα από όλα. Τα στοιχεία για να πετύχει τα έχει ο Σάκης. Είναι ιδιαίτερα εργατικός, με θέληση και αγαπάει αυτό που κάνει. Είχαμε μια άριστη συνεργασία για πολλά χρόνια, οπότε πιστεύω αν πάνε όλα καλά, θα δείξει τις ικανότητες του».

Keywords
Τυχαία Θέματα