Βρέθηκε το Σωματίδιο του Θεού!

15:02 2/7/2012 - Πηγή: AEK365

Ένα βήμα από την ανακάλυψη του Σωματιδίου του Θεού ή αλλιώς Μποζόνιο του Χιγκς (Higgs Bozon) βρίσκονται οι επιστήμονες του ερευνητικού κέντρου CERN, κάτι που αν επιβεβαιωθεί θα θεωρηθεί μια από τις μεγαλύτερες σύγχρονες επιστημονικές επιτυχίες!

Οι επιστήμονες είναι 99,99% σίγουροι για την ανακάλυψή του και μάλιστα θα το ανακοινώσουν επίσημα σε ειδική συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012.

Οι ερευνητές του Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων (Large

Hadron Collider - LHC) υποστηρίζουν ότι οι πιθανότητες να έχουν βρει το σωματίδιο είναι στο επίπεδο «τέσσερα σίγμα» κάτι που αντιστοιχεί σε ποσοστό 99,99%. Ωστόσο, η διοίκηση του CERN πιέζει τους ερευνητές να φτάσουν στο επίπεδο «πέντε σίγμα», το οποίο αντιστοιχεί σε ποσοστό 99,999995%.

Το Μποζόνιο του Χιγκς θεωρείται το «κλειδί» ώστε να καταλάβουμε πώς δημιουργήθηκε το σύμπαν μέσω του Big Bang. Οι επιστήμονες υποθέτουν ότι ο ρόλος του είναι να προσδίδει μάζα στα άτομα.

Στην εκδήλωση της Τετάρτης θα είναι παρόντες οι σημαντικότεροι θεωρητικοί φυσικοί του κόσμου, ενώ ανάμεσα τους θα παρευρίσκεται και ο Πίτερ Χιγκς από το Edinburgh University, το όνομα του οποίου έχει δοθεί στο σωματίδιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα