Με μπροστάρη τον Λάμπαρντ

17:32 17/3/2013 - Πηγή: AEK365

PREMIER LEAGUE- 30η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΤΣΕΛΣΙ- ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: 2-0
Γήπεδο: Στάμφορντ Μριτζ

Όσο μπορεί, θα την παίρνει στις πλάτες του και θα την οδηγεί στο ασφαλές μονοπάτι. Ο Φρανκ Λάμπαρντ, έφτασε στα 200 γκολ με τη φανέλα της Τσέλσι, σκοράροντας στο ματς με τη Γουέστ Χαμ και με τη βοήθεια του Αζάρ, οι Λονδρέζοι πήραν τη νίκη με σκορ 2-0, ώστε να εδραιωθούν στην 3η θέση της βαθμολογίας μετά την 30η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ.

Δύο γκολ

χρειάζεται πλέον ο εμβληματικός αρχηγός των «μπλε» για να ισοφαρίσει την επίδοση του Μπόμπι Τάμπλινγκ που με 202 γκολ βρίσκεται στην κορυφή των σκόρερ όλων των εποχών για τον σύλλογο.
Στο τρίτο «σκαλί» και μάλιστα με παιχνίδι λιγότερο από την Τότεναμ, η Τσέλσι, που θέλει να εξασφαλίσει το απευθείας εισιτήριο για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Για λονδρέζικο ντέρμπι ξεκίνησε, άνετη νίκη αποδείχθηκε. Η Τσέλσι είχε τη διάθεση και την ικανότητα να το «καθαρίσει» από νωρίς και το έκανε. Οι «μπλε» του Λονδίνου, επιβλήθηκαν της Γουέστ Χαμ στον αγωνιστικό χώρο, έδειξαν... ποιος είναι το αφεντικό και ο Φρανκ Λάμπαρντ στο 19ο λεπτό με δυνατή κεφαλιά άνοιξε το σκορ! Ο Άγγλος μέσος, πέτυχε το 200ο γκολ της καριέρας του με τον λονδρέζικο σύλλογο, απέχοντας πλέον δύο τέρματα από την κορυφή του πίνακα των σκόρερ της Τσέλσι, όλων των εποχών. Στο 25ο λεπτό, ο Κάρολ νίκησε τον Τσεχ, αλλά ο διαιτητής καταλόγισε φάουλ στον Νταβίντ Λουίζ και συνεπώς, ακύρωσε το γκολ, ενώ στο 43' ο Μπα αστόχησε σε τετ-α-τετ.

Η Τσέλσι δεν... κόπιασε ιδιαίτερα για να πετύχει και το δεύτερο γκολ, ώστε να βάλει τέλος στις όποιες ελπίδες μπορεί να είχαν τα «σφυριά» για να αντιδράσουν. Έτσι, με ατομική ενέργεια, ο Αζάρ στο 50ο λεπτό με δυνατό αριστερό σουτ νίκησε για δεύτερη φορά τον Γιασκελάινεν, διαμορφώνοντας το 2-0, που ήταν και το αποτέλεσμα του αγώνα. Οι «μπλε» είχαν τον απόλυτο έλεγχο μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης, ο Κάρολ εξουδετερώθηκε ώστε να μην κάνει... καμιά «ζημιά», όπως στο πρώτο ημίχρονο και το σφύριγμα της λήξης έφερε τους πανηγυρισμούς των γηπεδούχων.

ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Κόουλ, Νταβίντ Λουίζ (78' Τέρι), Κέιχιλ, Αθπιλικουέτα, Ραμίρεζ, Λάμπαρντ, Μάτα, Μόουζες (70' Όσκαρ), Αζάρ, Μπα

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Γιασκελάινεν, Ριντ, Ο'Μπράιεν, Κόλινς (61' Κόλινς), Ντεμέλ, Τζάρβις, Κόλισον, Ντιαμέ (46' Τέιλορ), Ο'Νιλ, Κάρολ, Βαζ Τε (80' Κόουλ)

ΤΟΤΕΝΑΜ- ΦΟΥΛΑΜ: 0-1
Γήπεδο: Ουάιτ Χαρτ Λέιν

Το να παίζεις 120 λεπτά μεσοβδόμαδα δεν είναι και λίγο. Η Τότεναμ κατέρρευσε από την κούραση, έχασε με 1-0 από τη Φούλαμ κι έδωσε την ευκαιρία στην Τσέλσι να την προσπεράσει.

Πολύ μέτριο το πρώτο μέρος με την Τότεναμ να έχει μόλις ένα καλό σουτ με τον Σίγκουρντσον στο 22' και να δείχνει εξουθενωμένη από το ματς με την Ίντερ την Πέμπτη.

Η Φούλαμ μπήκε πιο δυνατά στην επανάληψη και στο 51' ο Μπερμπάτοφ από κοντά έκανε το 1-0 και σκόραρε κόντρα στην πρώην ομάδα του. στο 57΄το σουτ του Σίντγουελ κόντραρε και παραλίγο να μπερδέψει τον Γιορίς, ενώ στο 89ο λεπτό το πλασέ του Ντεφό απομακρύνθηκε εντυπωσιακά από τον Σβάρτσερ.

ΤΟΤΕΝΑΜ: Γιορίς, Κόκερ, Νότον, Ντόουσον (46΄Ντέμπσεϊ), Βερτόνχεν, Σίγκουρντσον (62' Ντεφό), Ντεμπελέ (67' Κάρολ), Πάρκερ, Ασού-Εκοτό, Μπέιλ, Αντεμπαγιόρ

ΦΟΥΛΑΜ: Σβάρτσερ, Ρίδερ, Σεντέρος, Χάνγκελαντ, Ρίισε, Ντεγιαχά, Σίντγουελ, Καραγκούνης (77' Ενόχ), Νταφ, Ρουίς (90' Εμάνουελσον), Μπερμπάτοφ

ΓΟΥΙΓΚΑΝ- ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: 2-1
Γήπεδο: JJB

Με γκολ του Αρούνα Κονέ στο 90ο λεπτό της αναμέτρησης με τη Νιούκαστλ, η Γουίγκαν πήρε μια νίκη-χρυσάφι (2-1) στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή στα... σαλόνια της Πρέμιερ Λιγκ.

Νευρικά μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο οι δύο ομάδες, ψάχνοντας στα πρώτα λεπτά τα πατήματά τους στο χορτάρι του «DW». Η πρώτη που απείλησε ήταν η Γουίγκαν, με μια εκτέλεση φάουλ του Ζόρντι Γκόμεζ στο 9'. Ότι δεν κατάφερε ο Ισπανός, το πέτυχε ο Μποσαζούρ στο 18ο λεπτό δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνες. Λίγο νωρίτερα ο Άλαν Πάρντιου αναγκάστηκε να προχωρήσει σε αναγκαστική αλλαγή, αντικαθιστώντας το Ντεμπισί με τον Αϊνταρά, ενώ στο 27' ο Γάλλος μπακ άφησε με τη σειρά του τη θέση του στον Περτς, μετά από πολύ σκληρό μαρκάρισμα που δέχτηκε από τον ΜακΜάναμαν (ο οποίος ωστόσο δεν τιμωρήθηκε ούτε με κίτρινη κάρτα).

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους να πιέσουν, ψάχνοντας τον τρόπο να φέρουν στα ίσια το ματς, με τους «λάτικς» να προσπαθούν από την πλευρά τους να χτυπήσουν στην κόντρα. Στο 43' πάντως ο Γκουτιέρεζ πρόλαβε τον ΜακΚάρθι και το 1-0 παρέμεινε μέχρι την ολοκλήρωση του ημιχρόνου, το οποίο ολοκληρώθηκε με έξι λεπτά καθυστερήσεις και με πολλά νεύρα από τον πάγκο της Νιούκαστλ.

Με μια καλή ευκαιρία για τη Γουίγκαν ξεκίνησε και το δεύτερο μέρος. Η μπάλα έφτασε στον Μάκμαναμαν μέσα στην περιοχή, ο Άγγλος έκανε τις προσποιήσεις αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Έλιοτ. Η Νιούκαστλ προσπάθησε να απαντήσει, αλλά το δυνατό σουτ του Παπίς Σισέ στο 56' δεν βρήκε στόχο. Η ισοφάριση πάντως ήρθε στο 72', με τον Σαντόν να γίνεται ο τελικός αποδέκτης της μπάλας και με ωραία διαγώνιο σουτ να φέρνει το ματς στα ίσια!
Και ενώ όλα έδειχναν πως το 1-1 θα «σφράγιζε» τις προσπάθειες των δύο ομάδων, ο Αρούνα Κονέ-μετά από φάση διαρκείας στα καρέ των φιλοξενούμενων-έκανε από κοντά το τελικό 2-1 που χάρισε στην ομάδα του ένα υπερ-πολύτιμο «τρίποντο».

ΓΟΥΙΓΚΑΝ: Ζόελ, Μπόις, Φιγκερόα, Αλκαράζ, Σχάρνερ, Ζόρντι Γκόμεζ, Μποσαζούρ, ΜακΚάρθι, Μαλόνεϊ, Κονέ, ΜακΜάναμαν

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Έλιοτ, Ντεμπισί (14' Αϊνταρά, 27' Περτς), Τέιλορ, Εμπιβά, Σαντόν, Μαρβό, Γκουτιέρεζ, Τιοτέ, Σισοκό, Γκουφράν, Σισέ

ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ- ΝΟΡΙΤΣ: 1-1
Γήπεδο: Στάδιο του φωτός

Βολεύτηκαν με την ισοπαλία Σάντερλαντ και Νόριτς που έμειναν στο 1-1.

Η Νόριτς μπήκε καλύτερα στο ματς και άνοιξε το σκορ στο 26ο λεπτό. Μετά από κόρνερ ο Καμαρά έπιασε την πρώτη κεφαλιά και ο Χουλαχάν από κοντά έκανε το 1-0. ωστόσο τρία λεπτά μετά ο Μπαν έπιασε την μπάλα έξω από την περιοχή και αποβλήθηκε και στο 33' η εκτέλεση φάουλ του Γκάρντνερ πέρασε ελάχιστα άουτ. η Σάντερλαντ έφερε τελικά στα ίσα το ματς στο 38ο λεπτό με το πέναλτι του Γκάρντνερ.

Στο 59' το σουτ του Γκάρντνερ πέρασε μόλις άουτ, αλλά στη συνέχεια οι δύο ομάδες δεν πίεσαν και δεν υπήρξαν άλλες ευκαιρίες.

ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ: Μινολέ, Γκάρντνερ, Ο΄Σέι, Κουεγιάρ (71' Μπραμπλ), Ρόουζ, Σεσενιό, Βον, Λάρσον, Τζόνσον (84' Γουίκαμ), Γκρέιαμ (75' ΜακΚλίν), Φλέτσερ

ΝΟΡΙΤΣ: Μπαν, Μάρτιν, Μπασόνγκ, Τέρνερ, Γκαρίδο, Τζόνσον, Χόουσον, Μπένετ Ε, Σνόντγκρας (88' Γουίτακερ), Χούλαχαν (32' Καμπ), Καμαρά (65' Χολτ)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα