Βοήθησε την Αντιτρομοκρατική αλλά θα χάσει 5000 ευρώ!

15:32 28/3/2013 - Πηγή: AEK365

Ιδιοκτήτης εταιρείας ενοικίασης αυτοκινήτων στον Άγιο Παντελεήμονα είχε ειδοποιήσει την ΕΛ.ΑΣ., πριν δυο εβδομάδες, ότι σε ένα από τα αυτοκίνητα που είχε νοικιάσει σε έναν 35χρονο ιδιώτη είχε βρει πολλά όπλα και εκατοντάδες σφαίρες. Με την πληροφορία αυτή, η Αντιτρομοκρατική οδηγήθηκε στην ανακάλυψη ενός από τα οπλοστάσια 5ης γενιάς του «αντάρτικου πόλης» αλλά αντί να επιβραβευτεί ο ιδιοκτήτης για την συνεργασία θα υποστεί οικονομική ζημιά που υπολογίζεται στα 5000 ευρώ όπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα vima.gr.

Ο 35χρονος ενοικιαστής του ΙΧ ανήκε στον αντεξουσιαστικό χώρο και πιθανόν λειτουργούσε ως τροφοδότης όπλων σε οργανώσεις «επαναστατικής βίας». Ο νεαρός καθυστέρησε να επιστρέψει το ΙΧ στην εταιρεία που εδρεύει στον Άγιο Παντελεήμονα και ο ιδιοκτήτης της το εντόπισε σε πάρκινγκ στο κέντρο της Αθήνας. Όταν άνοιξε το πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου βρέθηκε μπροστά σε ένα μίνι οπλοστάσιο. Η πρώτη κίνηση του επιχειρηματία ήταν να ειδοποιήσει την ΕΛ.ΑΣ. για το εύρημα και ακολούθησε η κινητοποίηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας με τα γνωστά αποτελέσματα.
Όμως αντί να υπάρξει μια ειδική μέριμνα ώστε να διευκολυνθεί ο ιδιώτης που βοήθησε τις διωκτικές Αρχές, συνέβη ακριβώς το αντίθετο. Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας ενοικίασης αυτοκινήτων ειδοποιήθηκε από διωκτικές και δικαστικές αρχές ότι το ΙΧ που νοίκιαζε θα κρατηθεί για τυπικούς λόγους στα γκαράζ των κρατικών υπηρεσιών επί τρεις μήνες, παρ' ότι είχε ήδη ολοκληρωθεί η έρευνα από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια. Τόσο θα χρειαστεί έως ότου ολοκληρωθούν οι σύνθετες χρονοβόρες διαδικασίες απόδοσης και επιστροφής του οχήματος και διασταυρωθεί ότι ο ίδιος δεν έχει καμιά σχέση με το μίνι οπλοστάσιο.
Όπως ανέφερε συνεργάτης του, «αν υπολογίσει κανείς ότι νοίκιαζε το ΙΧ για περίπου 30 ευρώ κάθε ημέρα, ότι παράλληλα το όχημά του έχει ήδη υποστεί ζημιές από τους ενδελεχείς εργαστηριακούς ελέγχους της ΕΛ.ΑΣ., ότι θα πρέπει να καταβάλει και χρήματα για τη σχετική διαδικασία ανάκτησης του ΙΧ, η ζημιά του θα αγγίξει ένα ποσό χιλιάδων ευρώ. Αντί ΕΛ.ΑΣ. ή Δικαιοσύνη να μεριμνήσουν ώστε τουλάχιστον να μην ταλαιπωρηθεί και να μην υποστεί καμιά ζημιά λόγω της καλής πρόθεσης που επέδειξε, συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Πώς άραγε θα ενθαρρυνθούν άλλοι ιδιώτες να πράττουν αναλόγως σε τέτοιου είδους ευρήματα αν ξέρουν ότι θα ζημιωθούν εντέλει πολλοί θα προτιμούν να κρύβουν ή να εξαφανίζουν αυτό που εντοπίζουν για να αποφύγουν τους μπελάδες. Κάποιοι στις κρατικές υπηρεσίες δεν έχουν κοινό νου».

Keywords
Τυχαία Θέματα