«Βιομηχανικό νεκροταφείο η Κομοτηνή»

09:32 6/3/2012 - Πηγή: AEK365

Με αφορμή το περιστατικό σε εργοστάσιο της πόλης όταν απολυμένος εργαζόμενος κρατούσε ομήρους τους υπάλληλους της εταιρείας, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters έκανε μια έρευνα στην Κομοτηνή και τα αποτελέσματα της τα παρουσίασε σε ένα άρθρο με τίτλο "Βιομηχανικό νεκροταφείο η Κομοτηνή".

Στο δημοσίευμα του, το Reuters αναφέρει πως η Κομοτηνή

ήταν μια βιομηχανική ζώνη σε συνεχή ακμή όπου εργάζονταν πάνω από 10.000 άνθρωποι της περιοχής και τώρα μοιάζει με έρημο ή βιομηχανικό νεκροταφείο. Όπως σημειώνει: "Μέχρι τη δεκαετία του 90' η πόλη που έχει Μουσουλμάνους και Έλληνες πρόσφυγες από την πρώην Σοβιετική Ένωση και τη Μικρά Ασία άκμαζε".

Στο δημοσίευμα υπάρχουν και μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής όπως του κυρίου Σεϊτανίδη ο οποίος τονίζει: " Έχω πέντε εγγόνια και τα τρία από αυτά είναι άνεργα. Τους λέω να φύγουν από δω. Να πάνε στη Γερμανία ή την Αυστραλία. Τι κάνουν εδώ; Περιμένουν το τέλος". Επιπλέον το πρακτορείο αναφέρεται και σε προσωπικές ιστορίες χριστιανών και μουσουλμάνων κατοίκων οι οποίοι βλέπουν πλέον την Κομοτηνή να βουλιάζει διαρκώς στην ύφεση και την συρρίκνωση της τοπικής οικονομίας

Keywords
Τυχαία Θέματα