Βίντεο των ισλαμιστών Νιγηριανών με τους νεκρούς ομήρους

23:58 11/3/2013 - Πηγή: AEK365

Η ισλαμιστική οργάνωση στη Νιγηρία που απήγαγε και, κατά τα φαινόμενα, δολοφόνησε επτά ξένους εργαζόμενους -μεταξύ τους και έναν έλληνα- δημοσίευσε τη Δευτέρα βίντεο στο οποίο φέρεται να απεικονίζονται νεκροί κάποιοι όμηροι.

Την Κυριακή οι κυβερνήσεις Ελλάδας, Ιταλίας και Βρετανίας ανακοίνωσαν πώς οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι οι απαχθέντες υπήκοοί τους είναι νεκροί. Πάντως, οι Αρχές της Νιγηρίας δεν έχουν επίσημα επιβεβαιώσει επί του παρόντος το θάνατο των επτά ομήρων.

Στο σύντομο βίντεο

με τίτλο «η δολοφονία των επτά χριστιανών ομήρων στη Νιγηρία» εικονίζεται ένας άνδρας δίπλα σε τουλάχιστον τέσσερα πτώματα. Οι εικόνες μοιάζουν με αυτές που είχαν δημοσιευτεί το Σάββατο, με την πρώτη ανακοίνωση της Ανσάρου.

Η οργάνωση επαναλαμβάνει τον ισχυρισμό της (που ήδη είχε διατυπώσει από το Σάββατο) ότι οι όμηροι είναι νεκροί όπως και ότι έγινε επιχείρηση για την απελευθέρωσή τους από Βρετανούς και Νιγηριανούς.

Κατά την Ανσάρου, η δολοφονία ήταν μία ενέργεια αντεκδίκησης για τις αγριότητες που έχουν διαπράξει ευρωπαίοι κατά του Ισλάμ.

Παραταύτα, ο Νιγηριανός υπουργός Εσωτερικών Άμπα Μόρο δήλωσε προς το BBC πως η ανακοίνωση της οργάνωσης «δεν έχει επιβεβαιωθεί και, όσο δεν επιβεβαιώνεται, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να απελευθερώσουμε (τους ομήρους) και να διασφαλίσουμε την ασφάλειά τους»

Keywords
Τυχαία Θέματα