Βενιζέλος: Η ελληνική προεδρία σημαίνει το τέλος του μνημονίου

13:59 27/1/2014 - Πηγή: AEK365

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στην την Διάσκεψη των Προέδρων των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων που διεξάγεται στο ελληνικό κοινοβούλιο, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας χαρακτήρισε το εξάμηνο της Ελληνικής Προεδρίας περίοδο «επιβεβαίωσης της οριστικής εξόδου από το μνημόνιο και την κρίση».

Ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης άφησε αιχμές και για την γερμανόστροφη πορεία που ακολουθεί η Ε.Ε.

σημειώνοντας ότι « η Ε.Ε. έχει ανάγκη από μια νέα αφήγηση. Δεν μπορεί η Ευρώπη να ταυτίζεται με την λιτότητα... χρειαζόμαστε ένα νέο δόγμα ως απάντηση τους ευρωσκεπτικιστές».

Επισήμανε ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πρέπει να δώσει συγκεκριμένες εγγυήσεις προς τους πολίτες της Ευρώπης πριν από την κρίσιμη μάχη των ευρωεκλογών.

Τέλος, αναλύοντας της προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας τόνισε ότι «για εμάς τραπεζική ένωση χωρίς έναν ενιαίο μηχανισμό εγγύησης καταθέσεων δεν μπορεί να υπάρχει. Έναν μηχανισμό που θα εγγυάται τουλάχιστον για τις 130 μεγάλες συστημικές τράπεζες μέσα στις οποίες είναι και οι 4 ελληνικές».

Keywords
Τυχαία Θέματα