Βενιζέλος: Εμείς τον μουτζούρη και οι άλλοι τον μάγκα;

19:07 25/5/2013 - Πηγή: AEK365

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε ως «απελεύθερα» τα στελέχη της παράταξης που τροφοδοτούν σενάρια περί «μεγάλης κεντροδεξιάς» ή «μεγάλης κεντροαριστεράς» και τόνισε ότι το κόμμα δεν θα σηκώσει το βάρος «ούτε του Τσοχατζόπουλου, ούτε του Παπακωνσταντίνου, ούτε κανενός άλλου».
«Τι

είναι αυτό που απαλλάσσει κάποιον που (...) έκανε όλη του τη φυσιογνωμία μέσα στην παράταξη αυτή και χάρις στις ενέργειες της παράταξης αυτής να απαλλάσσεται από τις ευθύνες του; Μια απλή δήλωση; Η διαφοροποίηση από την κυβερνητική πλειοψηφία; Η καταψήφιση κρίσιμων νομοσχεδίων που ξέρει ότι θα ψηφιστούν από τα κόμματα; Η ίδρυση προσωπικού Κόμματος; Η ίδρυση προσωπικής δεξαμενής σκέψης;» είπε "φωτογραφίζοντας τον Ανδρέα Λοβέρδο και την Άννα Διαμαντοπούλου.
Και πρόσθεσε: «Και ποιος μένει να σηκώσει την ευθύνη της παράταξης, της πολιτικής σταθερότητας, της προοπτικής της χώρας και της ασφαλούς εξόδου από την κρίση; Εσείς, εμείς, η Νεολαία του ΠΑΣΟΚ, οι βουλευτές που εκλέχτηκαν για πρώτη φορά το 2012; (...). Και πάλι κάποιοι θεωρούν ότι επειδή εμείς έχουμε αίσθηση εθνικού και παραταξιακού καθήκοντος, είμαστε και αφελείς και θα έχουμε το 'μουτζούρη' της παράταξης και οι άλλοι θα κάνουν το μάγκα».
Ο κ. Βενιζέλος έστειλε και το μήνυμα ότι ο έλεγχος στα οικονομικά θα προχωρήσει και κάλεσε όλα τα κόμματα να κάνουν το ίδιο και μετά «να πιάνουν στο στόμα τους το ΠΑΣΟΚ». «Το ΠΑΣΟΚ -είπε-αντιμετωπίζει δυο μεγάλα προβλήματα: την ασέβεια και τον παρασιτισμό. Έχουν βρει τώρα ως όχημα τη συζήτηση για τα οικονομικά του».
Αναφερόμενος στους κυβερνητικούς εταίρους, ο κ. Βενιζέλος είπε: «Το μεγάλο πρόβλημα είναι πως η ΝΔ νομίζει ότι η κυβέρνηση αυτή είναι μια δική της μονοκομματική κυβέρνηση. Δεν το νομίζει πάντα, δεν το νομίζουν όλα τα στελέχη της, αλλά βρισκόμαστε πολύ συχνά αντιμέτωποι με το πρόβλημα αυτό. Και η ΔΗΜΑΡ, ο τρίτος εταίρος που ζει μια νέα εμπειρία συμμετοχής σε ένα κυβερνητικό σχήμα ευθύνης, θέλει να μετέχει στη νομή της εξουσίας αποφεύγοντας, τις πιο κρίσιμες στιγμές, τα βάρη των δύσκολων αποφάσεων».
Κατά την ομιλία του, ο κ. Βενιζέλος άσκησε κριτική στον Γιάννη Βρούτση για τους χειρισμούς του στο θέμα του προγράμματος για 400.000 οικογένειες χωρίς εργαζόμενο, σημειώνοντας πως «είναι αστείο για την κατάσταση της χώρας και της κοινωνίας να διαβάζουμε στις χθεσινές εφημερίδες ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβάλλει αντιρρήσεις (...) και μετά ν' ακούμε τον αρμόδιο Επίτροπο, να λέει ότι θα κάνει τα πάντα να εγκριθεί το πρόγραμμα αυτό, αρκεί να το υποστηρίξει η ίδια η κυβέρνηση».
«Δεν είναι δυνατόν όλη η Ευρώπη να μιλά για τα θέματα αυτά, δεν είναι δυνατόν η κεντρική συζήτηση να είναι για την ανεργία των νέων και ιδίως για την απόλυτη ανεργία και εμείς να παίζουμε στην Ελλάδα μικροκομματικά παιχνίδια στο εσωτερικό μιας κυβέρνησης που έχει εθνική υποχρέωση, αλλά και πολιτικό όφελος ν' απαντήσει στη μεγαλύτερη αγωνία της ελληνικής κοινωνίας που είναι το ζήτημα της ανεργίας» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Κριτική άσκησε ο κ. Βενιζέλος και στον Γιάννη Στουρνάρα για το θέμα του ΦΠΑ στην εστίαση, λέγοντας πως αυτή πρέπει να εφαρμοστεί με την έναρξη της θερινής περιόδου. «Πριν από ένα μήνα θεωρήθηκε ότι αυτό είναι μια πρόταση εκτός των συμφραζομένων της διαπραγμάτευσης με την τρόικα κι εχθές ο υπουργός των Οικονομικών είπε ότι είμαστε στα πρόθυρα της αποδοχής της μείωσης» είπε.
Για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, που πρόκειται να συζητηθεί στη σύσκεψη της Δευτέρας, έκανε λόγο για «ανεπίτρεπτη δημόσια διαφωνία». «Η συζήτηση για το νομοσχέδιο αυτό δημιουργεί μια κακή εικόνα που αδικεί την κυβέρνηση και το πολιτικό πλαίσιο συγκρότησης και λειτουργίας της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας» επισήμανε.
Παράλληλα, επανέλαβε ότι «έχει πολύ μεγάλη σημασία η συσπείρωση του συνταγματικού τόξου κατά του ναζισμού της Χρυσής Αυγής" και τόνισε: "Έχουμε διεθνή υποχρέωση να εφαρμόσουμε μέτρα. Να εφαρόσουμε την απόφαση πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τις συστάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης, να απαντήσουμε στις καταγγελίες που κάνει εις βάρος της χώρας η έκθεση του State Department».

Keywords
Τυχαία Θέματα