Βενιζέλος: Ελάτε να σφίξουμε ξανά τα χέρια

20:22 15/3/2012 - Πηγή: AEK365

Ανοιχτό κάλεσμα σε όλους απέστειλε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, για μια συσπείρωση με την πλατιά έννοια του όρου, λίγες μέρες πριν από τις εσωκομματικές εκλογές, την Κυριακή 18 Μαρτίου.

Ο κ. Βενιζέλος, ο μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία, θα έχει μπροστά του μια πολύ σύντομη προεκλογική περίοδο, για να ανατρέψει

τα άσχημα ποσοστά που συγκεντρώνει το ΠΑΣΟΚ στα γκάλοπ, έως τις εθνικές εκλογές.

Ενδεικτική των προθέσεων του Ευάγγελου Βενιζέλου ήταν και η επιλογή του να δώσει τη συνέντευξη Τύπου με φόντο όχι τον πράσινο ήλιο, αλλά μια λευκή «σελίδα» με μια πράσινη ευθεία γραμμή. Στον τοίχο ήταν γραμμένο το σύνθημα «Αρχίζουμε».

Στην εφ' όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε την Πέμπτη τόνισε ότι η διαδικασία της Κυριακής πρέπει να θυμίσει γιορτή Δημοκρατίας, αν και σημείωσε ότι δεν την θεωρεί καθοριστική μέρα για το ΠΑΣΟΚ, αλλά μια ευκαιρία να καταγραφεί η ενότητα, η πρόθεση για ανανέωση και η υπευθυνότητα.

Απηύθυνε πρόσκληση σε όλους τους φίλους να έρθουν «να ξανασφίξουμε τα χέρια», όχι μόνο για την εκλογική επιτυχία του ΠΑΣΟΚ, αλλά για τη στήριξη της πατρίδας.

Ερωτηθείς για τη μοναδική υποψηφιότητα, απάντησε ότι αυτό είναι ένα συμπτωματικό γεγονός που προέκυψε μέσα από την εφαρμογή του καταστατικού του κόμματος.

«Μόλις κλείσει ο κύκλος των εσωκομματικών διαδικασιών στο ΠΑΣΟΚ» επισήμανε «έχω την υποχρέωση να οδηγήσω το κόμμα στις εκλογές με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Νομίζω, δε, ότι η παρουσία μου στο υπουργείο Οικονομικών, τα έφερε η τύχη έτσι και κυρίως τα έφερε η επιθυμία του ελληνικού λαού να επωμιστεί θυσίες, ή η ανοχή του, ή η συμπαράστασή του, η αγωνία του, έτσι ώστε να κλείσει ο κύκλος αυτός με ένα πολύ σημαντικό γεγονός, με την αλλαγή των όρων του δημοσίου χρέους, με την ελάφρυνση των νέων γενιών από ένα τεράστιο βάρος».

Σε ό,τι αφορά τον αντικαταστάτη του στο υπουργείο των Οικονομικών ομολόγησε ότι «έχει συζητηθεί, θα συζητηθεί, θα γίνει αυτό με τον καλύτερο τρόπο και με τον πιο, αν θέλετε, ομαλό και αξιόπιστο τρόπο και για τους εταίρους μας. Αλλά, οι διαδικασίες ευτυχώς έχουν ολοκληρωθεί. Έχουμε τις εγκρίσεις από όλα τα όργανα και έτσι μπορώ να πω ότι έκλεισα τον κύκλο μου στο υπουργείο Οικονομικών».

Ο κ. Βενιζέλος δεν προσδιόρισε με ακρίβεια τον χρόνο των εκλογών, ωστόσο κινήθηκε εντός του γνωστού χρονοδιαγράμματος για το τέλος Απριλίου ή τις αρχές Μαΐου.

Προανήγγειλε ότι θα στηθούν πολλές κάλπες σε όλη την Ελλάδα για τις εσωκομματικές εκλογές, γιατί όπως είπε το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται συσπείρωση και αναπτέρωση του ηθικού.

«Πρέπει να σπάσουμε αυτόν τον φραγμό που πάνε μας βάλουν, της σιωπής και της ακινησίας. Δεν πρέπει να φοβηθεί κανείς διαφόρους οπαδούς άλλων κομμάτων, οι οποίοι δυστυχώς εφαρμόζουν ακροδεξιές και φασιστικές πρακτικές, παρ' οτι προέρχονται από την Αριστερά πολλοί από αυτούς, που θέλουν να καταστήσουν πεδίο βίαιης αντιπαράθεσης τέτοιες δ

Keywords
Τυχαία Θέματα