Βενεζουέλα: Εκλογές στις 14 Απριλίου

18:02 10/3/2013 - Πηγή: AEK365

Λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία του Νικολάς Μαδούρο ως μεταβατικού προέδρου και σε έντονα φορτισμένο κλίμα, η προσωρινή κυβέρνηση της Βενεζουέλας ανακοίνωσε πως η 14η Απριλίου ορίστηκε ως η ημερομηνία διεξαγωγής προεδρικών εκλογών
Η αντιπολίτευση επιμένει ότι βάσει του συντάγματος τα ηνία της χώρας θα έπρεπε να αναλάβει προσωρινά ο πρόεδρος της Βουλής, ενώ έσπευσε να προτείνει και πάλι ώς υποψήφιο για την προεδρία τον 40χρονο Ενρίκε Καπρίλες, που έχει επιβληθεί

ως αδιαμφισβήτητός ηγέτης της, αφού στις εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου έπιασε με το 44% το καλύτερο ποσοστό που έχει συγκεντρώσει ποτέ αντίπαλος του Τσάβες.
Το μέλος της αντιπολίτευσης Ραμόν Γκιγέρμο Αβελεδό δήλωσε σχετικά: "Ολοι αναγνωρίζουμε ότι ο Ενρίκε Καπρίλες Ραντόνσκι είναι το πρόσωπο που ενσαρκώνει την εναλλακτική λύση της αλλαγής την εναλλακτική λύση της δημοκρατίας. Δεσμευόμαστε ως επαναστάτες να διαφυλάξουμε την κληρονομιά (του Τσάβες) και να ενδυναμώσουμε την επανάσταση με υποψήφιο τον Μαδούρο".
O κυβερνήτης της Πολιτείας Μιράντα, Ενρίκε Καπρίλες ευχαρίστησε μέσω Twitter το συνασπισμό των κομμάτων που τον πρότειναν ξανά ως υποψήφιο, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει αποδεχθεί το χρίσμα δηλώνοντας οτι βρίσκεται σε διαδικασία αξιολόγησης.
Παράλληλα, αναλυτές εκτιμούν ότι φαίνεται ευνοϊκότερο το κλίμα για τον Μαδούρο, τον οποίο ο ίδιος ο εκλιπών ηγέτης έχρισε διάδοχό του. Άλλωστε και στις δημοσκοπήσεις ο 50χρονος πρώην συνδικαλιστής προβάλλει ως φαβορί.
Σημειώνεται ότι ο Νικολάς Μαδούρο είχε ήδη τις πρώτες του διπλωματικές επαφές ως πρόεδρος της χώρας, ενώ αμέσως μετα την τελετή της ορκωμοσίας του συναντήθηκε με μέλη της κινεζικής αντιπροσωπείας.
Την ίδια ώρα, εκατοντάδες υποστηρικτές του Τσάβες κατακλύζουν καθημερινά το παρεκκλήσι της στρατιωτικής Ακαδημίας για να αποτίσουν τον ύστατο φόρο τιμής στον εκλιπόντα πρόεδρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα