Βαθιά ανάσα για Κέρκυρα

17:07 11/3/2012 - Πηγή: AEK365

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ:24η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΞΑΝΘΗ: 2-0

ΓΗΠΕΔΟ: ΕΑΚ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΘΑΝΟΣ

Το πρωτάθλημα πήρε φωτιά μετά τη νίκη της Κέρκυρας επί της Ξάνθης, καθώς πλέον επτά ομάδες παλεύουν για την παραμονή. Οι Ακρίτες γνώρισαν την έκτη σερί τους ήττα ενώ για έξι σερί ματς δεν έχουν κατορθώσει

να πετύχουν κάποιο γκολ και πλέον και η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη έχει μπει σε μπελάδες.

Το Ματς:

Δυναμικό ήταν το ξεκίνημα του παιχνιδιού για την Κέρκυρα καθώς μόλις στο δεύτερο λεπτό έχασε μεγάλη ευκαιρία. Ο Γκουστάβο έκανε την σέντρα στην περιοχή αλλά ο Ιωάννου που ερχόταν ανενόχλητος δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη, με τις δύο ομάδες να αναλώνονται σε παιχνίδι κέντρου με πολλά φάουλ. Η επόμενη καλή στιγμή του παιχνιδιού θα έρθει στο 35' όταν ο Βλαχοδήμος θα κάνει ωραία προσπάθεια από τα δεξιά αλλά το τελείωμα του ήταν κακό. Η απάντηση των γηπεδούχων θα έρθει ένα λεπτό αργότερα με τον Ιωάννου να σουτάρει έξω από τη περιοχή με την μπάλα να περνάει άουτ. Η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου θα σημειωθεί στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Πόι να μην καταφέρνει να εκμεταλλευτεί το φάουλ που εκτέλεσε έξω από την περιοχή.

Σε αντίθεση με τον πρώτο ημίχρονο, η Ξάνθη μπήκε πιο δυνατά στις αρχές τις επανάληψης και είχε τις πρωτοβουλίες στο παιχνίδι με κορυφαίο τον Πόι, αλλά δεν δημιούργησε την μεγάλη φάση. Έτσι κόντρα στην ροή του ματς, η Κέρκυρα ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ στο 60' με ένα πολύ ωραίο γκολ από τον Καλατζή. Ο έλληνας επιθετικός δέχτηκε την πάσα από τον Μάρτιν, έπιασε το γυριστό μέσα στην περιοχή και έγραψε το 1-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Η ομάδα του Χάβι Γκράθια δεν κατέβασε ρυθμούς και έψαξε το δεύτερο γκολ για να καθαρίσει το παιχνίδι. Αυτό ήρθε εννιά λεπτά αργότερα όταν ο Γκουστάβο εκτέλεσε πολύ ωραία και απευθείας το φάουλ έξω από την περιοχή, η μπάλα πήρε φάλτσο και ο Βιβιανί απλά την είδε να καταλήγει στην εστία του. Η Ξάνθη στο χρόνο που επέμενε δεν κατάφερε να κάνει κάτι για να αλλάξει την ροή του αγώνα και η Κέρκυρα πανηγύρισε την δεύτερη συνεχόμενη νίκη της, που τις δίνει βαθιά βαθμολογική ανάσα στην προσπάθεια που κάνει για την σωτηρία.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γκράθια): Γκαλίνοβιτς, Βέντσελ, Καλαντζής (Ηλιάδης 77'), Καραλής, Ερίθε, Μαϊστόροβιτς, Κοντοδήμος, Οσμάν, Γκουστάβο, Μαρτίν (Μαζνόφ 89'), Ιωάννου (Μπάρκογλου 68').

ΞΑΝΘΗ (Ουζουνίδης): Βιβιάνι, Μπαξεβανίδης (Καζάκης 80'), Εντιμάρ, Πόι, Νταρμπιόν (Μάνταλος 69'), Μαρκόφσκι, Βλαχοδήμος, Φλίσκας (Βασιλακάκης 61'), Κομεσίδης, Βάλλας, Ντάνι.

Keywords
Τυχαία Θέματα