Βαρόμετρο ο Μάτα

18:43 17/4/2013 - Πηγή: AEK365

Μετά το «στραβοπάτημα» της Άρσεναλ και την ισοπαλία με την Έβερτον με σκορ 0-0, η Τσέλσι έχει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να περάσει τους «κανονιέρηδες» στο βαθμολογικό πίνακα, σε περίπτωση που νικήσει τη Φούλαμ στη σημερινή τους αναμέτρηση.
Ο Μάτα διανύει μία εξαιρετική σεζόν με τους «μπλε», έχοντας πετύχει 18 γκολ μέχρι στιγμής, με το προπονητή του στην ομάδα, Ράφα Μπενίτεθ, να τονίζει πως ο Ισπανός θα είναι καταλυτικός στα εναπομείναντα παιχνίδια.
«Ο Μάτα μπορεί και να σκοράρει και να

δίνει ασίστ. Όταν ο παίκτης που αγωνίζεται πίσω από τον επιθετικό έχει σκοράρει 18 γκολ και έχει δώσει 29 ασίστ, τότε είναι σαν να αγωνίζεται σαν πραγματικός επιθετικός. Από τις εμφανίσεις του θα εξαρτηθεί κατά πολύ αν θα κατακτήσουμε μία θέση στην τετράδα. Αν αναλύσεις την απόδοσή του όλη τη χρονιά, τότε πιστεύω πως αξίζει το βραβείο του ‘'παίκτη της χρονιάς''», ήταν τα πρώτα λόγια του Ισπανού τεχνικού.
Μεταξύ άλλων, ο Μπενίτεθ χαρακτήρισε των Μάτα παίκτη-κλειδί για την Τσέλσι, παρομοιάζοντας τον με τον θρύλο των «μπλε», Τζιανφράνκο Τζόλα.
«Είναι πολύ έξυπνος παίκτης. Βρίσκει χώρους και είναι πολύ καλός ποιοτικά. Έχει όραμα. Μπορεί να σκοράρει, μπορεί να πασάρει. Αυτό είναι εξυπνάδα. Για αυτό το λόγο τέτοιου είδους παίκτες είναι τόσο ακριβοί και πιο σπάνιοι να τους βρεις. Ο Τζιανφράνκο Τζόλα ήταν τέτοιου είδους παίκτης. Είχε την εξυπνάδα και την ικανότητα να μπαίνει στην περιοχή», κατέληξε ο Μπενίτεθ.

Keywords
Τυχαία Θέματα