Τυπογραφικό λάθος ή παραποίηση από «Το Βήμα»;

19:49 5/6/2012 - Πηγή: AEK365

Ερωτηματικά προκαλεί ένα «λάθος» της εφημερίδας «Βήμα της Κυριακής», η οποία φέρεται να έδωσε λανθασμένα πρώτη τη ΝΔ σε δημοσκόπηση και όχι τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως ήταν το αποτέλεσμα της έρευνας.

Το γεγονός καταγγέλλει η ίδια η εταιρεία Public Issue, η οποία διεξήγαγε

την εν λόγω δημοσκόπηση που δημοσίευσε η εφημερίδα.

Σύμφωνα με τα όσα δημοσίευσε το «Το Βήμα της Κυριακής» στην τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας, η ΝΔ ήταν πρώτη στην πρόθεση ψήφου με 31,5%, ενώ ακολουθούσε ο ΣΥΡΙΖΑ αρκετά πιο χαμηλά στο 25,5%.

Ωστόσο, η εταιρεία ισχυρίζεται ότι ισχύει ακριβώς το αντίθετο με τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει το ποσοστό του 31,5% και τη ΝΔ το 25,5%! Η Public Issue αναφέρει στον λογαριασμό της στο Twitter: «Τυπογραφικό λάθος ή σκοπιμότητα; Στο Βήμα της Κυριακής, η δημοσκόπηση της Public Issue παρουσιάσθηκε ανάποδα, με τη ΝΔ να προηγείται!!!».

Αν όντως ισχύει μια τέτοια παραποίηση αποτελέσματος δημοσκόπησης προκαλούνται πολλά ερωτηματικά δυο μόλις εβδομάδες πριν τις κρίσιμες εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Μάλιστα το Βήμα παρουσιάζει πέντε δημοσκοπήσεις της 1ης Ιουνίου, όπου η ΝΔ βγαίνει παντού πρώτη. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να ισχύει καθώς τουλάχιστον στη δημοσκόπηση της Public Issue ο ΣΥΡΙΖΑ τελικά προηγείται και μάλιστα με το σημαντικό ποσοστό των 6 μονάδων.

Αντίθετα στις υπόλοιπες δημοσκοπήσεις της Kάπα Research, της Rass, της Μarc και της Μetron Analysis που δημοσιεύονται η ΝΔ προηγείται με μια ή δυο μονάδες.

Ωστόσο, η απάντηση της εφημερίδας ήρθε στο σημερινό της φύλλο, όπου ξεκαθαρίζει ότι πρόκειται σαφώς περί τυπογραφικού λάθους κατά τη μεταφορά των στοιχείων.

Το δημοσίευμα αναφέρει:

«Οι θεωρίες συνωμοσίας ευδοκιμούσαν πάντα σε κάποιους κύκλους εν Ελλάδι.Και δυστυχώς φαίνεται ότι ευδοκιμούν ακόμα. Ένα λάθος στον πίνακα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκε (...) και οφείλεται προφανώς σε τυπογραφικό λάθος κατά τη μεταφορά των στοιχείων, έδωσε την αφορμή σε κάποιους κακεντρεχείς να αρχίσουν τα σενάρια περί σκοπιμοτήτων. Είναι κάτι παραπάνω από αυτονόητο ότι δεν υπήρξε πρόθεση διαστρέβλωσης της δημοσκόπησης. Και επί τη ευκαιρία: Μια και κόπτονται τόσο πολύ για την ακρίβεια των στοιχείων των δημοσκοπήσεων, δεν θα ήταν σκόπιμο να απαιτήσουν από όλες τις εταιρείες να δημοσιοποιούν τα πρωτογενή στοιχεία των ερευνών τους και να μην αρκούνται μόνο στις εκτιμήσεις τους;».

Keywords
Τυχαία Θέματα