Τσίπρας: Κύριε Σαμαρά και κύριε Βενιζέλο οδηγείστε τη χώρα σε εκλογές

13:44 21/6/2014 - Πηγή: AEK365

Να οδηγήσουν τη χώρα σε πρόωρες εκλογές ζήτησε από τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.
«Η μόνη υπηρεσία που μπορείτε, κε Σαμαρά και κε Βενιζέλο,

να προσφέρεται στο τόπο, είναι να αφήσετε τα λαό να αποφασίσει ποιος μπορεί και ποιος πρέπει να διαπραγματευτεί. Να σταματήσετε να παίζετε με το θεσμό της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Να σταματήσετε να σχεδιάζετε νέα Ιουλιανά και νέες εκτροπές. Και να οδηγήσετε τη χώρα με συντεταγμένο και ομαλό τρόπο σε εκλογές, πριν τη διαπραγμάτευση, για να αποφασίσει ο λαός ποιος είναι αυτός και με ποιο σχέδιο, που θα φέρει τα καλύτερα αποτελέσματα για το τόπο. Κάθε άλλη προσπάθεια, θα είναι προσπάθεια χειραγώγησης της λαϊκής βούλησης. Προσπάθεια συνειδητή, διευκόλυνσης των πιστωτών και ζημίωσης της χώρας. Καθαρές κουβέντες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Τσίπρας αρνήθηκε κατηγορηματικά τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στη λεγόμενη «εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης», αναφέροντας ότι «ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος έχουν υπογράψει και έχουν δεσμευτεί σε όλα τα προαπαιτούμενα. Είτε υπάρχει είτε δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό. Έχουν υπογράψει. Για αυτό και ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να προσφέρουν κάτι καλό για τη χώρα. Τι θα διαπραγματευτούν λοιπόν;»
Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε εκ νέου κατά του κουρέματος του ιδιωτικού τομέα, κάνοντας λόγο για «εγκληματικό PSI που κατέστρεψε ασφαλιστικά ταμεία, αποθεματικά νοσοκομείων και πανεπιστημίων, μικρομολογιούχους. Άρα έχετε πολύ κακές περγαμηνές στη διαπραγμάτευση για το χρέος». «Τα μέτρα όμως των μνημονίων που έχουν γίνει καθεστώς, δε θα τα αποφύγουμε, παρά μονάχα αν τα καταργήσουμε (...) Όπως γκρεμίσαμε το δικομματισμό θα γκρεμίσουμε και τα μνημόνια» διεμήνυσε.
Όσον αφορά την πολιτική των συμμαχιών που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι «δε θα γίνει κεντρώος στις θέσεις και αριστεριστής στις συμμαχίες. Θα είναι αριστερός στις θέσεις, αριστερός και στις συμμαχίες. Ριζοσπαστικός στις θέσεις ηγεμονικός και πλειοψηφικός στις συμμαχίες». «Ας το πάρουν όλοι απόφαση. Συμβιβασμούς που διατηρούν το σημερινό φθαρμένο status quo, συμβιβασμούς που διαιωνίζουν την τραγωδία των πολλών εν ονόματι της εξουσίας και τους πλούτου των λίγων, ας μην περιμένουν από μας» πρόσθεσε.

Πηγή: skai.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα