Τσίπρας: Έτοιμοι να κυβερνήσουμε απ' τις 18 Ιουνίου

21:33 9/11/2012 - Πηγή: AEK365

Έτοιμος για να κυβερνήσει από τις 18 Ιουνίου ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στην γερμανική εφημερίδα Die Zeit και μάλιστα εμφανίζεται βέβαιος ότι το κόμμα του σύντομα θα είναι κυβέρνηση στην Ελλάδα.

Ερωτηθείς εάν ο ΣΥΡΙΖΑ

είναι έτοιμος να κυβερνήσει, ο Αλέξης Τσίπρας απαντά: «Ήμασταν έτοιμοι ήδη από τις 18 Ιουνίου. Αν δεν είχαν κινήσει θεούς και δαίμονες για να μας αποτρέψουν από την εξουσία, η Ελλάδα δε θα είχε τώρα ένα νέο Μνημόνιο. Θα ήμασταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση από αυτή που είμαστε σήμερα. Η χώρα έχασε μια ευκαιρία. Αλλά σύντομα ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι κυβέρνηση στην Ελλάδα».

Ο κ. Τσίπρας εκτιμά ότι η «κυβέρνηση κρέμεται από μια κλωστή και δεν θα αντέξει». Αναφερόμενος στην ψήφιση του νέου πακέτου μέτρων, ο κ. Τσίπρας αναφέρει ότι «στην πραγματικότητα ο κ. Σαμαράς δεν είναι ανακουφισμένος, είναι σε πανικό. Η τρικομματική κυβέρνησή του, μετά τις πρόσφατες εκλογές του Ιουνίου αριθμούσε 179 βουλευτές. Στην προχθεσινή ψηφοφορία, κι ενώ δεν έχουν περάσει 5 μήνες, συγκέντρωσε 153 βουλευτές. Η κυβέρνηση κρέμεται από μια κλωστή και δεν θα αντέξει. Τώρα έχει να εφαρμόσει το μόλις ψηφισμένο πακέτο λιτότητας. Αυτό θα προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις στην κοινωνία».

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει αμφιβολία ότι υφίσταται πλέον συμφωνία ανάμεσα στην κυβέρνηση και την τρόικα για το πώς θα λυθεί το πρόβλημα της κρίσης και αν υπάρχει ένα σχέδιο για τη λύση της ελληνικής κρίσης. «Εμείς πάντοτε υποστηρίζαμε ότι αυτό το πρόγραμμα δεν εφαρμόζεται, ανεξάρτητα από το ότι εμείς διαφωνούμε και πολιτικά και ιδεολογικά μαζί του» αναφέρει ο κ. Τσίπρας και τοποθετείται εκ νέου υπέρ ενός κουρέματος του ελληνικού χρέους.

«Ο κ. Σαμαράς, στα τέλη Αυγούστου, κατά την επίσκεψή του στην καγκελάριο Μέρκελ στο Βερολίνο, διαβεβαίωνε ότι η Ελλάδα θα αποπλήρωνε το χρέος της μέχρι το τελευταίο ευρώ. Πρόσφατα, ο κ. Άκερμαν ο τέως επικεφαλής της Deutsche bank είπε ότι μοναδική λύση για την Ελλάδα θα ήταν ένα γενναίο κούρεμα χρέους. Σας ρωτώ, ποιόν πιστεύετε; Ποιος από τους δύο έχει δίκιο; Ο κ. Άκερμαν ή ο κ. Σαμαράς; Ποιος έχει μια πρόταση προς το συμφέρον της Ελλάδας και της Ευρώπης; Εγώ λέω ο κ. Άκερμαν» αναφέρει.

Keywords
Τυχαία Θέματα