Τσίπρας: Δεν θα συνεργαστούμε με τη ΝΔ

17:38 7/5/2012 - Πηγή: AEK365

Με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, συναντήθηκε ο Αντώνης Σαμαράς ύστερα από τη διερευνητική εντολή που έλαβε από τον Κάρολο Παπούλια για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Ο κ.Σαμαράς αφού έλαβε την εντολή πήγε στο γραφεία του στη Βουλή

όπου ξεκίνησε τις συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Ήδη ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, η οποία διήρκεσε περίπου μισή ώρα. Ο κ.Τσίπρας στη συνέχεια από την Κουμουνδούρου έστειλε ένα ξεκάθαρο όχι στην πρόταση συγκυβέρνησης με τη ΝΔ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε:

«Ζητήσαμε προεκλογικά από τον ελληνικό λαό ψήφο διακυβέρνησης. Ζητήσαμε ψήφο για σχηματισμό κυβέρνησης της Αριστεράς.

Οι προγραμματικές θέσεις του κ. Σαμαρά βρίσκονται στον αντίποδα του εναλλακτικού σχεδίου της Αριστεράς. Το σημαντικότερο είναι ότι έχει υπογράψει το δεύτερο Μνημόνιο.

Με αυτά τα δεδομένα δεν μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση εθνική σωτηρίας, αφου οι υπογραφές δεν αποτελούν σωτηρία. Κατανοούμε πλήρως τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα, αλλά και τις δυνατότητες που ανοίγονται.

Δεν θα επαναφέρουμε από το παράθυρο αυτό που έδιωξε από την πόρτα ο ελληνικός λαός.

Παρά το γεγονός ότι μας δυσκολεύει ο καλπονοθευτικός νόμος, εμείς θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότβητα συνενόησης ώστε να έχουμε κυβέρνηση της Αριστεράς.

Απευθύνουμε προειδοποίηση σε όλους να μην προχωρήσουν σε νέα βάρβαρα μέτρα, μέχρι να σχηματιστεί κυβέρνηση και κυρίως να μην δημιουργήσουν τεχνητά εκβιαστικά διλήμματα.

Το μήνυμα του λαού είναι σαφές. Οι πολιτικές της λιτότητας απορρίφθηκε χθες βράδυ από τον ελληνικό λαό».

Keywords
Τυχαία Θέματα