Τσιάρτας: Ηγέτης να είναι η ομάδα

14:23 7/6/2012 - Πηγή: AEK365

Οι ηγετικές προσωπικότητες στο ρόστερ της Εθνικής Ελλάδας δεν είναι τόσες πολλές σε ποσότητες όσο ήταν στο EURO 2004, σύμφωνα με τον Βασίλη Τσιάρτα ο οποίος υπογράμμισε πως στα παιχνίδια που θα δώσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα για το EURO 2012 ηγέτης θα πρέπει να είναι η ίδια η ομάδα. Παράλληλα ο πρώην μεσοεπιθετικός σημείωσε πως η εθνική ομάδα έχει μπροστά της μια πρόκληση και

καλείται να δείξει τον καλύτερο της εαυτό για να μπορέσει να πετύχει κάτι καλό.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Βασίλης Τσιάρτας στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ για

-Το Euro 2004 και τις ομοιότητες και τις διαφορές που έχει η φετινή συμμετοχή της Εθνικής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα: «Σε σχέση με εκείνη την ομάδα, η σημερινή ομάδα έχει ως παρακαταθήκη την παρουσία της και στο προηγούμενο Euro και το Μουντιάλ. Από άποψη εμπειριών και ατμόσφαιρας, τα παιδιά στην φετινή ομάδα είναι πιο έτοιμα από εμάς. Τότε έβλεπα ότι η ομάδα είχε πιθανότητες να κάνει κάτι καλό και αυτό έλεγα. Εμείς πήραμε παιχνίδι με το παιχνίδι και καταφέραμε να κάνουμε αυτό το επίτευγμα».
- Την πρεμιέρα με την Πολωνία και πόσο σημαντική είναι: «Είναι η πρεμιέρα, το ξεκίνημα. Το 2004 κερδίσαμε το πρώτο ματς και από εκεί και μετά ξεκίνησε η πορεία που κάναμε. Είναι σημαντικό να κάνουμε ένα καλό ξεκίνημα και παιχνίδι με το παιχνίδι θα δούμε τι θα καταφέρει η Εθνική ομάδα. Τα αποτελέσματα στην πρώτη φάση δείχνουν τι δυνατότητες έχουν οι ομάδες και για τι πάνε για τη συνέχεια».
- Το αν είναι φαβορί του ομίλου η Ρωσία: «Δεν θα πρέπει να προδικάζουμε τίποτα από πριν. Σίγουρα η κάθε ομάδα έχει τις δυνατότητές της. Σε όλα τα προηγούμενα Euro έχουμε δει εκπλήξεις με αποτελέσματα που δεν περιμέναμε και ομάδες αδύναμες οι οποίες προχώρησαν. Η κάθε ομάδα έχει δυνατότητες. Η Ρωσία είναι μεγάλη δύναμη. Όμως πρέπει να το δείξει στο γήπεδο».
- Τις αλλαγές που έχει η Εθνική στην... εποχή Σάντος: «Αλλαγές υπάρχουν σίγουρα. Και σε άποψη παιχνιδιού αλλά και στον τρόπο ανάπτυξης. Ο κ. Σάντος δοκιμάζει το 4-2-3-1 και το 4-3-3 ανάλογα με τον αντίπαλο. Η ανάπτυξη γίνεται από πίσω. Δεν βλέπουμε πολύ τις μεγάλες πάσες που είχαμε με τον Ρεχάγκελ. Αυτό δείχνει η ομάδα να έχει αποκτήσει ένα διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού και βοηθάει όλους τους παίκτες να μετέχουν στην ανάπτυξη, ενώ βλέπουμε και τα ανεβάσματα των πλαϊνών αμυντικών και την υποστήριξη στην επίθεση από τα χαφ».
- Τις προβλέψεις του για την αρχική ενδεκάδα: «Δεν μπορώ να πω. Είναι θέμα προπονητή. Πιστεύω ότι τις επιλογές που έκανε, έκρινε ο ίδιος ήταν ότι καλύτερο που μπορούσε να πάρει μαζί του. Παίζει ρόλο και ο αντίπαλος και είμαι σίγουρο ότι θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα. Η Εθνική δεν θα πρέπει να παίξει τον ρόλο του κομπάρσου. Να κρατήσει όσο περισσότερο μπορεί την μπάλα, να μπορέσει να «κλείσει» τα ατού των Πολωνών, να μην βρουν χώρο και να επιβάλει το παιχνίδι της. Έχουμε τη δυνατότητα να αντισταθούμε σε οποιαδήποτε ομάδα. Η Εθνική πρέπει να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες, να πετύχει γκολ και στη συνέχεια θα δούμε τι αποτέλεσμα θα έρθει».

Keywords
Τυχαία Θέματα