Τσιάκος: Κερδίσαμε για τον υπέροχο κόσμο και τον Αμερικάνο

18:32 14/10/2013 - Πηγή: AEK365

Ο Γιώργος Τσιάκος, εκ των κορυφαίων παικτών της ΑΕΚ στο ματς με τον ΟΦΗ, μίλησε στην ΩΡΑ των σπορ για την αναμέτρηση του Σαββάτου στην Κρήτη αλλά και γενικότερα την ομάδα.

«Είναι προφανές ότι είχαμε ένα λόγο παραπάνω να κερδίσουμε τον ΟΦΗ. Και γι΄ αυτόν τον υπέροχο κόσμο και

πάνω απ΄ όλα για τον Γιώργο Αμερικάνο. Για τον κόσμο τι να πω; Ζω στιγμές πρωτόγνωρες. Είναι κάτι τρομερό να σε αποθεώνουν οι οπαδοί της ομάδας που αγαπάς από παιδί. Τα ζω με καθυστέρηση, αλλά τα ζω. Μακάρι, να φτάσουμε στον μεγάλο στόχο και να ικανοποιήσουμε τον κόσμο μας».

Πού στηρίχτηκε η επιτυχία: «Είναι προφανώς η άμυνα στην οποία δίνει βάση ο προπονητής μας και έχει πράγματι αποτέλεσμα. Γενικότερα, νομίζω, ότι εφαρμόσαμε αυτά, που όλη την εβδομάδα λέγαμε και κάναμε στην προετοιμασία μας για το ματς με τον ΟΦΗ. Καταφέραμε να περιορίσουμε τα ατού του ΟΦΗ και η δουλειά μας έγινε πιο εύκολη. Δεν ήταν, αλλά έγινε. Δεν επιτρέψαμε ποτέ να αμφισβητηθεί η ανωτερότητά μας ως ομάδα. Ακόμη και ο κόσμος του ΟΦΗ από ένα σημείο και μετά έπαψε να φωνάζει και να ενισχύει την ομάδα του. Όμως, η δική μας απόδοση ήταν αυτή, που προκάλεσε αυτό το γεγονός. Ουσιαστικά, παραδέχθηκε ότι ήμασταν καλύτεροι. Πάντως, πρέπει να αφήσουμε τους πανηγυρισμούς πίσω και να κοιτάξουμε το επόμενο ματς με το Παγκράτι. Έχουμε δρόμο μπροστά μας».

Για το αν συμφωνεί με όσα είπε ο Βαγγέλης Ζιάγκος για τις «απαντήσεις» που έδωσαν προς όλους όσοι τους αμφισβήτησαν: «Κοιτάξτε. Είναι γεγονός ότι νιώθουμε αυτή την πίεση. Στην ΑΕΚ βρισκόμαστε. Ξέρουμε ότι στις αποτυχίες θα κρινόμαστε αυστηρά και οι επιτυχίες θα θεωρούνται κάτι αυτονόητο. Υπάρχουν αρκετοί έμπειροι παίκτες στην ομάδα. Νομίζω πως θα μπορέσουμε να διαχειριστούμε αυτή την κατάσταση. Όπως πρέπει να διαχειριστούμε και τις ήττες. Δεν θα πάρουμε την άνοδο αήττητοι. Είναι νομοτελειακό αυτό. Ανεξάρτητα από τα οπαδικά αισθήματα του καθενός, είμαστε όλοι επαγγελματίες. Υποχρεούμαστε να δουλεύουμε καθημερινά στην προπόνηση και να είμαστε σοβαροί στους αγώνες και να κάνουμε το καθήκον μας. Είναι ιερός ο στόχος που έχουμε».

Για την σεισμική δόνηση που προκάλεσε πανικό: «Είναι γεγονός ότι τρομάξαμε! Για ένα λεπτό σειόταν η γη. Γενικότερα, στην προθέρμανση κουνιόμασταν από τις μετασεισμικές δονήσεις. Όμως, ούτε σεισμός μας επηρεάζει ούτε τίποτε. Eμείς δεν καταλαβαίνουμε. Είναι μεγάλο το κίνητρο της ανόδου. Υποχρεωμένοι να δούμε τώρα το Παγκράτι. Σε κάθε περίπτωση, το ευχάριστο είναι ότι δεν είχε δυσάρεστες συνέπειες η σεισμική δόνηση».

Keywords
Τυχαία Θέματα