Τρίτος από το τέλος ο Στουρνάρας

13:17 22/11/2012 - Πηγή: AEK365

Για δεύτερη φορά πήρε τον τίτλο του Υπουργού Οικονομικών της χρονιάς ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε από την ομάδα ειδικών των Financial Times, αν και θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον να δούμε ποιο αποτέλεσμα θα είχε προκύψει αν για την κατάταξη ψήφιζαν οι αναγνώστες της διεθνούς έκδοσης...
Οι ειδικοί που ψήφισαν για την κατάταξη των 19 Υπουργών Οικονομικών, επέλεξαν τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

εξαιτίας των θετικών επιδόσεων της γερμανικής οικονομίας αλλά κυρίως εξαιτίας του οράματος που έχει για την μεταρρύθμιση στην Ευρωζώνη. Μάλιστα ο Σόιμπλε γύρισε και ειδικό βίντεο για τη σελίδα των Financial Times όπου αναλύει αυτό το όραμα υπογραμμίζοντας ότι «αν δεν υπήρχε το ευρώ θα έπρεπε να το εφεύρουμε».. Από την άλλη ο Γιάννης Στουρνάρας - υπουργός με θητεία μόλις 5 μηνών- βρέθηκε στην 17 θέση.
Ο Σόιμπλε στη συνέντευξη που έδωσε με αφορμή την βράβευσή του, υποστηρίζει ότι το μεγάλο στοίχημα είναι να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα των ευρωπαϊκών θεσμών, προκειμένου να βοηθηθούν και χώρες όπως η Ελλάδα για να ανακτήσουν την ανταγωνιστικότητά τους και να επιστρέψουν στην ανάπτυξη. Εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος για το τέλος της ευρωπαϊκής κρίσης λέγοντας χαρακτηριστικά «προχωράμε σιγά σιγά, είναι δύσκολο να πειστούν οι αγορές γιατί η αρχιτεκτονική της νομισματικής ένωσης είναι περίπλοκη, αλλά αν κοιτάξει κανείς τα πραγματικά νούμερα, δεν τα πηγαίνουμε και τόσο άσχημα». «Αν δεν είχαμε το ευρώ, θα έπρεπε να το εφεύρουμε», είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας ότι η Ευρώπη είναι η πιο ισχυρή οικονομία του κόσμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα