Τριήμερο πένθος στην Αργεντινή για τους νεκρούς των πλημμύρων

12:20 4/4/2013 - Πηγή: AEK365

Σε τριήμερο εθνικό πένθος βυθίστηκε η Αργεντινή ύστερα από τον τραγικό απολογισμό των 54 νεκρών από τις καταστροφικές ξαφνικές πλημμύρες που έπληξαν την περιφέρεια του Μπουένος Άιρες. Το τριήμερο πένθος κήρυξε η κυβέρνηση μαζί με μέτρα ασφαλείας στις πληγείσες περιοχές ώστε να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος για πλιάτσικο.

Η ισχυρότατη καταιγίδα έπληξε τη νύχτα της Τρίτης το Μπουένος Άιρες και την κοντινή Λα Πλάτα, η οποία και μετρά τα περισσότερα θύματα (46 μέχρι το πρωί της Πέμπτης). Μαρτυρίες κατοίκων μιλούν σε ορισμένες περιπτώσεις για

πολύ γρήγορη άνοδο των υδάτων.

Με την υποχώρηση των υδάτων τα συνεργεία ξεκίνησαν να εντοπίζουν τις σορούς των θυμάτων. Οι αρχές αναγκάστηκαν να απομακρύνουν από τα σπίτια τους περίπου 2.500 κατοίκους της Λα Πλάτα. Άλλοι κατέφυγαν σε στέγες και δέντρα.

Σχεδόν η μισή πόλη των 900.000 κατοίκων πλημμύρισε και έμεινε χωρίς ηλεκτροδότηση. Από την καταιγίδα έπεσαν δέντρα, διακόπηκαν τα δρομολόγια πολλών μέσων μαζικής μεταφοράς και σημειώθηκαν πολλές διακοπές ρεύματος.

Οι καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν επίσης και προβλήματα στη λειτουργία του μεγαλύτερου διυλιστηρίου της χώρας, της YPF στη Λα Πλάτα, εξαιτίας των οποίων προκλήθηκε πυρκαγιά που χρειάστηκε ώρες για να σβήσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα