Τρέμος και Σταματόγιαννης έκαναν την διαφορά

18:33 2/6/2012 - Πηγή: AEK365

Με τον καιρό - αυτή τη φορά - να στέκεται σύμμαχος αθλητών και διοργανωτών, διεξήχθησαν στο δημοτικό στάδιο της Εδεσσας, τα φετινά "Αλεξάνδρεια", το πρώτο Γκραν Πρι της σεζόν.

Τα ριπτικά αγωνίσματα κέρδισαν τις εντυπώσεις, καθώς Γιώργος Τρέμος (ΓΣ Τρικάλων) και Μιχάλης Σταματόγιαννης (Αίολος Πατρών), πραγματοποίησαν καλές εμφανίσεις. Παρόλα αυτά, αμφότεροι έμειναν με την...όρεξη, καθώς δεν κατάφεραν να πετύχουν τον στόχο τους, που ήταν να πετύχουν τα όρια για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ελσίνκι. Ο Τρέμος πήρε τη νίκη στη δισκοβολία με

60,70 μ. λίγες μέρες από το 61,95 μ. που πέτυχε στα Χειμωνίδεια. Ο 24χρονος θα επιδιώξει μέχρι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα (15-16/6) να κάνει έναν αγώνα στο εξωτερικό.

Από την άλλη, ο Μιχάλης Σταματόγιαννης, ναι μεν βελτίωσε το 19,18 μ., με το οποίο άνοιξε το Σάββατο τη σεζόν στο Χενγκελο, ωστόσο με καλύτερη προσπάθεια στα 19.39 μ., δεν έμεινε όσο ικανοποιημένος θα ήθελε. "Είχα όλες τις βολές πάνω από τα 19,00 μ. γεγονός που είναι θετικό. Θα ήταν βέβαια καλύτερο αν είχε βγει και μία πάνω από τα 20,00 μέτρα. Περιμένω να δω αν θα γίνω δεκτός στο μίτινγκ της Πράγας (11/6), ενώ πριν θα πάρω μέρος και στο διασυλλογικό πρωτάθλημα", είπε ο Σταματόγιαννης, ο οποίος χρειάζεται μια βολή πάνω από τα 20.00 μ., προκειμένου να ταξιδέψει στο Ελσίνκι.

Στο πρώτο Γκραν Πρι της σεζόν, ξεχώρισε ακόμη ο Νίκος Τσιώκος (ΓΣ Καρδίτσας) στο τριπλούν. Ο έφηβος άλτης, με άλμα στα 16,00 μ. βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ και έδειξε σε καλή κατάσταση ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ε/Ν. Στα 100 μ. εμπ., η Ολυμπία Πετσούδη, λίγες μετά το 13.55 της Φιλοθέης, νίκησε και στην Εδεσσα με 13.69.
Στο μήκος, η Ευαγγελία Γαλένη (Αρης), ήταν νικήτρια με 6,29 μ., επίδοση που αποτελεί φετινό της ρεκόρ, ενώ δεύτερη ήταν η Εφη Κολοκυθά (ΓΑΣ Αλεξάνδρεια) με 6,14 μ., στον τρίτο διαδοχικό αγώνα της, σε διάστημα μιας εβδομάδας.
Στη σφαιροβολία, πήρε μέρος η Ρουμάνα αθλήτρια Μαργαρίτα Άνκα, όπου δε δυσκολεύτηκε να επικρατήσει με 17,30 μέτρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα