Τρελαίνει κόσμο η Κόστα Ρίκα

20:57 20/6/2014 - Πηγή: AEK365

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2014-4ος ΟΜΙΛΟΣ-2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΙΤΑΛΙΑ-ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ: 0-1
Γήπεδο: Arena Pernambuco

Ποιος να μας το έλεγε και να το πιστεύαμε όταν έγινε η κλήρωση των ομίλων του Μουντιαλ... Η Κόστα Ρίκα στη φάση των «16», με δύο νίκες στον όμιλο του θανάτου με Ιταλία, Αγγλία και Ουρουγουάη.

Οι Κοσταρικανοί μετά από την Ουρουγουάη κέρδισαν και την Ιταλία (1-0), πέρασαν εύκολα και πέταξαν εκτός οριστικά την Αγγλία. Τελικός το Ιταλία-Ουρουγουάη με τους «ατζούρι» να βολεύονται και με την ισοπαλία, λόγω καλύτερου συντελεστή τερμάτων.

Στο 7ο μόλις λεπτό, μετά από κόρνερ, ο Μπέρχες έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να περνά λίγο άουτ, ενώ στο 27' ο Πίρλο έβγαλε την μπαλιά, ο Μπαλοτέλι έστρωσε στον Μότα, που έκανε το σουτ με τη μπάλα να περνά άουτ. Οι Ιταλοί ήταν εγκλωβισμένοι στο κέντρο, με τον Πίρλο να μην βρίσκει χώρους στο πρώτο ημίωρο, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την ελάχιστη τροφοδότηση του Μπαλοτέλι. Μετά το 30' ο Πίρλο βρήκε χώρους και ξεκίνησε τα μαγικά του. Στο 31' έβγαλε με τη μία καταπληκτικά για τον Μπαλοτέλι, που έφυγε στην πλάτη της άμυνας των Κοσταρικανών κι έκανε την λόμπα στην έξοδο του Νάβας, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Πίρλο έβγαλε νέα μπαλια, ο Μότα βρήκε λίγο με το κεφάλι κι ελευθέρωσε στον Μπαλοτέλι που σούταρε από τα ύψος της περιοχής, με το Νάβας να πέφτει και να μαζεύει. Ο ρυθμός του ματς ανέβηκε και στο 36ο λεπτό ο Μπολάνιος έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο Μπουφόν έπεσε στη γωνία του κι έδιωξε δύσκολα, ενώ στο 41' ο Ρουίθ έβγαλε την μπαλιά, ο Ντουάρτε έπιασε τη γυριστή κεφαλιά, με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ. Στο 44ο λεπτό οι Κοσταρικανοί φώναξαν δικαίως για πέναλτι του Κιελίνι στον Κάμπελ, που δεν καταλογίστηκε αλλά στην αμέσως επόμενη φάση αποδόθηκε δικαιοσύνη. Ο Ντίας έβγαλε τη σέντρα από αριστερά ο Ρουίθ έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και αφού εκείνη βρήκε στο δοκάρι, έσκασε λίγο μέσα από τη γραμμή του Μπουφόν για το 1-0.

Στο 51' ο Νταρμιάν έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή, ο Νάβας βρήκε λίγο κι έδιωξε σε κόρνερ, ενώ στο επόμενο λεπτό, ο Πίρλο εκτέλεσε καταπληκτικά το φάουλ από μακριά, αλλά ο Νάβας έδιωξε και πάλι εντυπωσιακά. Στη συνέχεια η Ιταλία είχε τη φλύαρη υπεροχή, αλλά εν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα να απειλήσει ουσιαστικά τον Νάβας.

ΙΤΑΛΙΑ: Μπουφόν, Κιελίνι, Νταρμιάν, Αμπάτε, Μπαρτζάλι, Μότα (46' Κασάνο), Καντρέβα (56' Ινσίνιε), Πίρλο, Ντε Ρόσι, Μαρκίζιο (69' Τσέρτσι), Μπαλοτέλι

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ: Νάβας, Γκονζάλες, Ουμάνια, Μπόρχες, Ντουάρτε, Μπολάνιος, Κάμπελ (74' Ουρένια), Ρουίθ (90' Μπρένες), Ντίας, Γκαμπόα, Τεχέδα (68' Κουμπέρο).

Keywords
Τυχαία Θέματα