«Τραγωδία: Ο Παπανδρέου διδάσκει για την οικονομική κρίση»

16:32 21/2/2013 - Πηγή: AEK365

Το ειδησεογραφικό δίκτυο "Fox News" επικρίνει σε άρθρο του την απόφαση του Πανεπιστημίου Κολούμπια να προσκαλέσει τον Γιώργο Παπανδρέου να κάνει διαλέξεις πάνω στην οικονομική κρίση.
Στο δημοσίευμα με τίτλο «Ελληνική Τραγωδία: Πρώην Έλληνας Πρωθυπουργός θα διδάξει φοιτητές για την Οικονομική Κρίση», ο αρθρογράφος διερωτάται ούτε λίγο ούτε πολύ πώς είναι δυνατόν το School of International and Public

Affairs (SIPA), του Πανεπιστημίου του Κολούμπια να κάλεσε να διδάξει για διαχείριση κρίσης τον άνθρωπο που κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής του «πέταξε τη χώρα του στα βράχια».
«Προσκαλώντας τον άνθρωπο που κυβερνούσε την Ελλάδα την περίοδο που η οικονομία της συνετρίβη --και στη συνέχεια ικέτευε για διάσωση- ορισμένοι άρχισαν να επικρίνουν το Columbia. Πριν από την ανάληψη των καθηκόντων του, ο κ. Παπανδρέου, του οποίου ο πατέρας και ο παππούς ήταν επίσης πρωθυπουργοί, υπήρξε επίσης κορυφαίος ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κινήματος του οποίου οι πολιτικές προκάλεσαν «μετάσταση» στα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας».
Ακόμη πιο επικριτικά είναι όμως τα σχόλια δύο αναλυτών που φιλοξενεί το άρθρο: «Είναι θετικό το γεγονός ότι οι φοιτητές θα λάβουν γνώση από πρώτο χέρι», δηλώνει ο Μάθιου Μελχιόρ, ειδικός σε θέματα ευρωπαϊκών οικονομικών υποθέσεων στο Ινστιτούτου Ανταγωνιστικής Επιχειρηματικότητας. «Αλλά πρέπει επίσης να λάβουν υπόψη τους το γεγονός ότι το κόμμα του, είναι υπεύθυνο για την ανάπτυξη ενός υπερβολικού κράτους από το 1981. Οι μη βιώσιμες υποσχέσεις του κόμματός του προς τον ελληνικό λαό, έχουν τώρα επιπτώσεις. Και αυτός συμμετείχε άμεσα στη δημιουργία όλων των προβλημάτων».
«Δεν έχω καμία ιδέα για το τι πρόκειται να διδάξει ο Παπανδρέου», συμπληρώνει ο Ντέσμοντ Λάτσμαν του think tank American Enterprise Institute. «Αλλά ένα πράγμα που δεν θα πρέπει να διδάξει, είναι το πώς να διευθύνεις μια οικονομία».
Το μεγαλύτερο λάθος του Παπανδρέου, σύμφωνα με τον Λάτσμαν, ήταν ότι απέτυχε να αναγνωρίσει ότι το χρέος- μαμούθ της Ελλάδας, δεν ήταν βιώσιμο.
Το άρθρο δημοσιεύει επίσης και την άποψη του Βασίλη Παπαδημητρίου, συμβούλου του Παπανδρέου, ο οποίος δηλώνει ότι ο Παπανδρέου εισήγαγε πολλές μεταρρυθμίσεις κατά τη διάρκεια της θητείας του, όπως η καταπολέμηση των πελατειακών σχέσεων και της έλλειψης διαφάνειας στις χρηματοπιστωτικές υποθέσεις στην Ελλάδα.
«Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι όταν ο κ. Παπανδρέου έγινε πρωθυπουργός το 2010, ανακάλυψε ότι η Ελλάδα είχε το πραγματικό έλλειμμα στο 15,4% του ΑΕΠ και όχι στο 6,4% , όπως η προηγούμενη κυβέρνηση είχε δηλώσει», ισχυρίστηκε ο Παπαδημητρίου συμπληρώνοντας ότι «ήμερα η κυβέρνηση συνασπισμού στην Ελλάδα, με επικεφαλής τον κ. Σαμαρά, ακολουθεί ακριβώς το ίδιο πρόγραμμα, με εκείνο που εισήγαγε ο Παπανδρέου».

Keywords
Τυχαία Θέματα