Τουλάχιστον 70 μετασεισμοί μετά τα 5.1 Ρίχτερ

20:37 7/8/2013 - Πηγή: AEK365

Το Αστεροσκοπείο Αθηνών κατέγραψε, μέχρι τις 5 το απόγευμα, τουλάχιστον 70 μετασεισμούς μετά την ισχυρή δόνηση μεγέθους 5,1 Ρίχτερ, στην περιοχή της Αταλάντης, προκαλώντας έντονη ανησυχία στους κατοίκους. Ο μεγαλύτερος εξ αυτών ήταν 4,7 Ρίχτερ.
Στις 12.03 σημειώθηκε η πρώτη σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 Ρίχτερ και επίκεντρο 28 χλμ δυτικά της Αταλάντης. Ακολούθησε ο σεισμός

των 5,1 Ρίχτερ που έγινε αισθητός σε όλη την Στερεά, στην Αττική και σε άλλες περιοχές. Να σημειωθεί ότι στην περιοχή βρίσκεται και το ομώνυμο ρήγμα της Αταλάντης.
Σε δηλώσεις του ο σεισμολόγος Γερ. Χουλιάρας σημείωσε ότι μέχρι στιγμής τα δεδομένα που έχουν, δεν συσχετίζουν το επίκεντρο του σεισμού με το ρήγμα της Αταλάντης ενώ ανέφερε ότι σε λίγα 24ωρα θα γνωρίζουν εάν τα 5,1 Ρίχτερ είναι ο κύριος σεισμός.
Από τον ισχυρό σεισμό κατέρρευσε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι στο χωριό Δρυμαία ενώ προκλήθηκαν υλικές ζημιές και ρωγμές σε σπίτια σε διάφορα χωριά γύρω από την Αμφίκλεια.
Εν τω μεταξύ, οι κάτοικοι στην Τιθορέα ανησυχούν για το ενδεχόμενο να προκληθούν μεγάλες κατολισθήσεις και πτώσεις βράχων στην περιοχή, από τους συνεχείς μετασεισμούς.
Ήδη κλιμάκια των Δήμων προχωρούν σε καταγραφές των ζημιών. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ρωγμές αρκετά σημαντικές στο Ρεγγίνι, την Μενδενίτσα, την Ανάβρα, το Τιθρώνιο, την Κάτω Τιθορέα, τα Καμένα Βούρλα και τον Άγιο Κωνσταντίνο. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Θωμά Στάικο σε ορισμένες περιπτώσεις τα σπίτια δεν είναι δυνατόν πλέον να κατοικηθούν.
Στην περιοχή έφτασε το απόγευμα και κλιμάκιο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας αποτελούμενο από γεωλόγους και πολιτικούς μηχανικούς προκειμένου να εκτιμήσουν την κατάσταση.

Keywords
Τυχαία Θέματα