Τον γλίτωσε ο... φευγάτος Πετρόπουλος

16:00 19/12/2012 - Πηγή: AEK365

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ 3η φάση

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-2

Στον Κορυδαλλό, ο Παναθηναϊκός σε συνέχεια του αγώνα στην Βέροια πραγματοποίσε ακόμα μια άσχημη εμφάνιση αλλά αυτή την φορά έφυγε νικητής με 2-1 και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Αντώνης Πετρόπουλος, που τις επόμενες μέρες θα αποτελέσει παρελθόν, ο οποίος ισοφάρισε για τους "πράσινους" πριν ο Μαυρίας διαμορφώσει το τελικό 2-1.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους γηπεδούχους της Προοδευτικής καθώς μόλις στο δεύτερο λεπτό κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Σο. Ωστόσο ο Καπίνο έδιωξε το πέναλτι του Λέκα με το 0-0 να διατηρείται όχι όμως για πολύ. Στο 6ο λεπτό, ο Δώνης επιστρέφει λανθασμένα στον Τριανταφυλλόπουλο, ο Λέκας παρεμβαίνει και κλέβει την μπάλα δίνοντας στην στον Παναγιωτόπουλο που έκανε το 1-0 για την Προοδευτική.
Οι παίκτες που επέλεξε ο Ρότσα για το αρχικό σχήμα ήταν αδιάφοροι με το θέαμα να μην διεκδικεί δάφνες ποιότητας και το πρώτο ημίχρονο να κλείνει με τους γηπεδούχους να προηγούνται. Στην επανάληψη την λύση για τον Παναθηναϊκό έδωσε ο Αντώνης Πετρόπουλος που στο 59ο λεπτό εκμεταλλεύτηκε την μπαλιά του Μαυρία και νίκησε στο τετ α τετ τον Ζήνωνο για το 1-1. Στο 79ο λεπτό η Προοδευτική έχασε σπουδαία ευκαιρία να πάρει πάλι το προβάδισμα όταν ο Παναγιωτόπουλος εντελώς αμαρκάριστος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ και έτσι οι γηπεδούχοι τιμωρήθηκαν τέσσερα λεπτά αργότερα.
Συγκεκριμένα, στο 83ο λεπτό ο Μαυρίας με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Προοδευτικής διαμορφώνοντας το τελικό 2-1 υπέρ του Παναθηναϊκού. Ωστόσο στις καθυστερήσεις οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν όταν σε εκτέλεση φάουλ, ο Λαγός δεν απομάκρυνε σωστά την μπάλα η οποία παραλίγο να καταλήξει στα δίχτυα του Καπίνο.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ (Δραγωνάκης-Ιωακειμ): Ζήνωνος, Κουσούρης, Χόρτσας, Παπανικόλας, Μπελέρης, Κακαράς, Βασιλάκος, Μακαρονάς(61' Τζώρτζης), Λέκας, Επιτροπάκης(46' Αργυρίου), Παναγιωτόπουλος

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Χουάν Ρότσα): Καπίνο, Πίντο, Μαυρίας(89' Μουζακίτης), Σο, Μπαρμπαρούσης(88' Γιαννιτσάνης), Μαρίνος, Λαγός, Πετρόπουλος, Φουρλάνος, Τριανταφυλλόπουλος, Δώνης (73' Ζέκα)

Keywords
Τυχαία Θέματα