Το τελευταίο φιλί που έκανε το γύρο του κόσμου

22:13 7/9/2012 - Πηγή: AEK365

Ο φωτογράφος Mo Gelber, ενώ βρισκόταν έξω από δικαστήριο του Μανχάταν στις 16 Αυγούστου παρατήρησε ότι στο κτήριο προσάγονταν από δυο αστυνομικούς ένα ζευγάρι με χειροπέδες. Λίγο πριν μπουν στο κτήριο, ο άντρας έγειρε προς την κοπέλα του, για να της δώσει ένα τελευταίο φιλί πριν αποχωριστούν.

Ο Gelber καταλαβαίνοντας τι εικόνα δημιουργείται μπροστά του σήκωσε τη μηχανή του την κατάλληλη στιγμή και απαθανάτισε αυτή τη μαγική εικόνα.

Όλα μοιάζουν τέλεια. Τα βλέμματα των δυο ερωτευμένων, το ελαφρύ χαμόγελο της κοπέλας, η απόσταση ανάμεσά τους.

Τα ίδια είδε και ο φωτογράφος

και αποφάσισε να συμμετάσχει με την φωτογραφία του στον διαγωνισμό Project Imaginat10n του γνωστού σκηνοθέτη Ron Howard και της Canon. Την έστειλε με τον τίτλο Last Kiss (Τελευταίο Φιλί) και κάπου εκεί ξεκίνησε το τρέξιμο.

Η φωτογραφία κατενθουσίασε τον κόσμο και είχε πολύ σοβαρές πιθανότητες να διακριθεί μόνο που προέκυψε ένα πρόβλημα: ο φωτογράφος θα έπρεπε να έχει τη συγκατάθεση αυτών που φωτογραφίζει. Όμως ο Gelber δεν ήξερε καν ποιο είναι το ζευγάρι.

Τότε με τη βοήθεια των social media προσπάθησε να ανακαλύψει την ταυτότητά τους και τελικά μέσω χιλιάδων share της φωτογραφίας στο Facebook εντόπισε την κοπέλα, η οποία ήταν η 28χρονη Alexis Creque.

Όπως αποκάλυψε αυτή και ο σύντροφός της, του οποίου το όνομα δεν είπε, βρίσκονταν έξω από ένα κλαμπ στο Lower East Side του Μανχάταν όταν συνελήφθησαν να κάνουν γκράφιτι στον τοίχο. Η ίδια αφέθηκε ελεύθερη, καθώς αυτή ήταν η πρώτη της σύλληψη, όμως ο σύντροφός της κρατείται ακόμη.

Όμως η Creque αρνήθηκε να δωσει τη συγκατάθεσή της, αν πρώτα δεν αφεθεί ελεύθερος και ο σύντροφός της. Τώρα ο Gebler προσπαθεί να κερδίσει την συγκατάθεση του ζευγαριού καθώς η προθεσμία για την κατάθεση των φωτογραφιών λήγει αύριο, Σάββατο.

Keywords
Τυχαία Θέματα