Το τελευταίο αντίο στον Γλαύκο Κληρίδη

12:22 19/11/2013 - Πηγή: AEK365

Δημοσία δαπάνη και με τιμές αρχηγού κράτους εν ενεργεία τελείται στη Λευκωσία η κηδεία του πρώην προέδρου της Κύπρου, Γλαύκου Κληρίδη.

Επίσης θα τηρηθεί δημόσια αργία. Οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια, τα σχολεία και την πρεσβεία της Ελλάδας κυματίζουν μεσίστιες.

Τη Δευτέρα, πολιτικοί και πολίτες

κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας, όπου είχε εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του.

Φόρο τιμής στον Κληρίδη απέτισε ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου, τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και ο πρεσβευτής της Ελλάδος στην Κύπρο.

Ο πρόεδρος της Κύπρου, ο πρόεδρος της Βουλής, τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου υπέγραψαν το εξής κείμενο στο Βιβλίο Συλλυπητηρίων:

«Με βαρύ πένθος αποχαιρετούμε τον πρώην Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη και τιμούμε την προσφορά του προς την πατρίδα του, Κύπρο, από τις επάλξεις του Βουλευτή, Προέδρου της Βουλής, Υπουργού, Διαπραγματευτή και Προέδρου της Δημοκρατίας. Τον τιμούμε ακόμα για τη συμμετοχή του στον αγώνα του ελεύθερου κόσμου στο πλευρό των Συμμάχων εναντίον του φασισμού και του ναζισμού.»

Στην κηδεία του ιστορικού πολιτικού θα παραστούν ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου και εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων.

Τον επικήδειο θα εκφωνήσει ο Ν.Αναστασιάδης. Η σορός θα ενταφιαστεί στο κοιμητήριο των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στη Λευκωσία, όπου έχει ενταφιαστεί και η σύζυγος του Γλαύκου Κληρίδη, Λίλα.

Η οικογένεια του Γλαύκου Κληρίδη έχει απευθύνει έκκληση αντί στεφάνων να γίνονται εισφορές για την Επιτροπή των Αγνοουμένων.

Keywords
Τυχαία Θέματα