Το στοίχημα και ο μικρός άθλος

23:20 10/12/2011 - Πηγή: AEK365

Ένας μικρός άθλος

Του Ηλία Τομαρά, αρχισυντάκτη του aek365.gr

Με τη μισή ομάδα εκτός, με παίκτες που έχουν αγωνιστεί από λίγο έως ελάχιστα και με την κούραση να την αναγκάζει να ρίξει ταχύτητα, η ΑΕΚ έκανε ένα ακόμα βήμα πραγματοποιώντας έναν μικρό άθλο. Σίγουρα όλοι θα θέλαμε να δούμε την εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου και στην επανάληψη όμως με τόσα προβλήματα είναι μάλλον μια άδικη απαίτηση.

Όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση αυτό που μόνο μπορείς να «ζητήσεις» από την ΑΕΚ είναι να συνεχίσει να κερδίζει (όπως και αν το καταφέρνει αυτό) και ίσως τελικά όλοι αυτοί οι μικροί άθλοι δημιουργήσουν ένα μεγάλο θαύμα. Η ομάδα κάνει ήδη υπέρβαση με διαστήματα καλής μπάλας, πέντε σερί νίκες και τους σταθερά απλήρωτους παίκτες να δίνουν το 120%.

Αυτά ο κόσμος τα εκτίμα και το έδειξε με την παρουσία του στον ΟΑΚΑ. Το σημερινό μικρό πάρτι όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είναι ένα «ξέσπασμα» αλλά η απαρχή μιας νέας σχέσης εμπιστοσύνης. Αυτή η ομάδα αξίζει τη στήριξη (ακόμα και όταν έρθουν τα δύσκολα) και τουλάχιστον ο κόσμος πρέπει να είναι δίπλα της αφού η διοίκηση... αδυνατεί.

Κερδίζουν το πιο μεγάλο στοίχημα

Του Αλέξανδρου Λυμπέρη, ρεπόρτερ ΑΕΚ του aek365.gr

Πέρασαν κιόλας 33 μήνες από τότε που η ΑΕΚ έκανε για τελευταία φορά το 5 στα 5. Χρειάστηκε να περάσουν 4 χρόνια για να την βρουν στην κορυφή της βαθμολογίας, Δεκέμβρη μήνα και μάλιστα για δύο συνεχόμενες Κυριακές, κάτι που δεν είχε συμβεί ούτε το 2007/08, αφού στην πρώτη θέση εδραιώθηκε στην τελευταία αγωνιστική του χρόνου. Ωστόσο, τα πιο δύσκολο που έχει πετύχει μέχρι στιγμής αυτή η ομάδα, είναι πως αρχίζει να πείθει τον κόσμο της. Είναι ακόμα πιο δύσκολο από το να κατακτήσει και τον φετινό τίτλο. Αυτή η άποψη δεν είναι καθόλου δύσκολο να τεκμηριωθεί, αρκεί κανείς να σκεφτεί πως τα προηγούμενα χρόνια το ΟΑΚΑ ξεκινούσε με κόσμο και οι παίκτες στο τέλος της χρονιάς αγωνιζόντουσαν μπροστά σε συγγενείς και φίλους. Φέτος, βλέπουμε το ανάποδο. Και είναι τόσο όμορφο, όσο οι στιγμές που έζησαν οι 15.000 και πλέον φίλοι της ομάδας που βρέθηκαν απόψε στο Στάδιο, φτιάχνοντας μία ατμόσφαιρα που σε παρέπεμπε αρκετά χρόνια πίσω. Με τον Άγη να δίνει το σύνθημα για τα «χέρια» και το πάρτι για 90 λεπτά στην εξέδρα να σε κρατάει μόνιμα σε εγρήγορση. Όσοι έλειπαν, απλά έχασαν. Και για... τιμωρία, θα πρέπει να περιμένουν έναν μήνα, όταν και η ΑΕΚ θα παίξει ξανά εντός έδρας.

Δεν θα πω πως το ματς το κέρδισε ο κόσμος. Θα ήμουν άδικος με τα παιδιά που... σκύλιασαν από το πρώτο λεπτό και κόντρα σε όλα τα προβλήματα, έπαιξαν ποδόσφαιρο και έτσι κέρδισαν. Χωρίς να ρισκάρουν με «τσούκου τσούκου», να πάμε στο 1-0 και μετά... ταμπούρια πίσω, προσπάθησαν να καθαρίσουν άνετα το παιχνίδι. Και θα το έκαναν, αν ο Κωστένογλου δεν βρισκόταν σε σύγχυση με τις αλλαγές του. Κυρίως αυτή του Ρίκκα, που ανάγκασε τον Κάρλος να έρθει στα άκρα και να χαθεί ο έλεγχος του αγώνα. Κανένας εκ των Μάκου, Γεωργέα και Ρίκκα δεν μπορούν να μεταφέρουν σωστά τη μπάλα από τ

Keywords
Τυχαία Θέματα