Το σκανάρισμα της Βασίλισσας

23:55 25/4/2015 - Πηγή: AEK365

Την πρώτη της ήττα, μετά από από δύο μήνες (19/4 στο ΣΕΦ) και έξι συναπτές νίκες, γνώρισε η ΑΕΚ στο Ρέθυμνο. Μια ήττα που «πονά», ωστόσο για να κοστίσει την 4η θέση στην κανονική περίοδο θα πρέπει να κερδίσει ο Άρης δύο εκ των Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού και Ρεθύμνου (με δεδομένο ότι η Ένωση θα επικρατήσει των ΠΑΟΚ και ΚΑΟΔ).

Πρόκειται, όμως, για ένα αποτέλεσμα που δεν γίνεται να περάσει στο «ντούκου», καθώς

ήρθε στα τελευταία δευτερόλεπτα, στα οποία η ομάδα έχει «πληγωθεί» πάλι σε Τρίκαλα, Πυλαία, αλλά και το ΣΕΦ. Όχι ότι ένα εύστοχο μπάσιμο του Ουίλμπεκιν στο τέλος θα έκρυβε... ακαθαρσίες της ομάδας κάτω από το χαλάκι, αλλά στο τέλος της βραδιάς, αυτός είναι ο αθλητισμός: νίκη και ήττα, χαρά και λύπη, απέχουν, πολλές φορές, μόλις ένα σουτ.

Ουίλμπεκιν: Πήρε πάνω του την τελευταία επίθεση, γιατί είχε «ανέβει» στα τελευταία 2-3 λεπτά, αλλά αστόχησε στο λέι απ. Αγωνίστηκε συνολικά για 30 λεπτά, «σπάζοντας τα καλάθια» επιθετικά (3/7 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 0/2 βολές). Από την άλλη, δεν έκανε ούτε ένα λάθος σε μια βραδιά πολλών λαθών (14, τα 11 στο α' μέρος), έδωσε 5 ασίστ, κέρδισε 5 φάουλ και πήρε 3 ριμπάουντ.

Παπαντωνίου: Μπήκε 1,5 λεπτό πριν το τέλος του α' ημιχρόνου για έξτρα πίεση στην άμυνα, προλαβαίνοντας να πάρει και 1 ριμπάουντ.

Ντελινινκάιτις: Παρότι ο Ίνγκλις δεν έκανε «σούπερ» παιχνίδι, δεν πήρε πολύ χρόνο συμμετοχής (13,5 λεπτά), ωστόσο πρόλαβε να πετύχει 4 πόντους, να πάρει 2 ριμπάουντ και να δώσει 1 ασίστ.

Σάκοτα: Στο πρώτο ημίχρονο, παρά τα 3 λάθη του, ήταν ο καλύτερος παίκτης της ΑΕΚ. Συνολικά, αγωνίστηκε 31 λεπτά, πετυχαίνοντας 14 πόντους, με εξαιρετικά στατιστικά, δίνοντας δύο φορές το +5 στην ΑΕΚ στο 36ο λεπτό της αναμέτρησης. Επιπλέον, κέρδισε 4 φάουλ, έδωσε 3 ασίστ και πήρε 2 (επιθετικά) ριμπάουντ.

Κασελάκης: Επιστρατεύτηκε μόλις για μια άμυνα, 25'' πριν το τέλος. Η πίεση του στην επαναφορά απέδωσε και έκατσε ξανά στον πάγκο, χωρίς να κυλήσει το χρονόμετρο.

Πολυτάρχου: Δεν αγωνίστηκε.

Χέρστον: Ήταν ο κορυφαίος της ομάδας, πετυχαίνοντας ρεκόρ πόντων (22), κρατώντας την όρθια σε όλες τις περιόδους. Αγωνίστηκε για σχεδόν 36 λεπτά και θα περίμενε κανείς να αναλάβει εκείνος το τελευταίο σουτ. Κέρδισε 7 φάουλ, πήρε 3 ριμπάουντ, έκανε 2 τάπες και υπέπεσε μόλις σε 1 λάθος.

Σαρικόπουλος: Πήρε το συνηθισμένο του χρόνο (10,5 λεπτά), παρότι αγωνίστηκε σε αρκετά διαστήματα, προκειμένου να «καλμάρει» ο Ποπς. Ήταν αξιόπιστος και στις δύο ρακέτες με 5 πόντους, 2 ριμπάουντ και 1 τάπα.

Αθηναίου: Χρησιμοποιήθηκε κυρίως στη β' περίοδο και, παίζοντας συνολικά μόλις 10,5 λεπτά, έδειξε πως ήταν σε καλή κατάσταση. Πέτυχε 6 πόντους, πήρε 2 ριμπάουντ, έδωσε και 1 ασίστ.

Μιλόσεβιτς: Είχε 3/4 βολές σε πολύ κρίσιμο σημείο στο τέλος, όπου η ΑΕΚ κέρδισε και την κατοχή. Στην τελευταία επίθεση, αν τον είχε δει καλύτερα ο Ουίλμπεκιν στο δεύτερο «ρολάρισμά» του, μετά τα σκριν που του έκανε, ίσως να έβαζε εκείνος νικητήριο καλάθι. Νωρίτερα, στα 45'' πριν το τέλος, είχε κάνει ένα αχρείαστο φάουλ στον Καλαμπόκη, στέλνοντάς τον στις βολές. Συνολικά, έδωσε μάχες, αγωνίστηκε 10,5 λεπτά, πετυχαίνοντας 5 πόντους, ενώ κέρδισε 3 φάουλ, έκανε 1 τάπα και 1 κλέψιμο, έδωσε 1 ασίστ και πήρε 1 ριμπάουντ.

Μενσά-Μπονσού: Η εμφάνιση του χρήζει περισσότερης ανάλυσης. Αφενός, δεν βρέθηκε σε καλή βραδιά. Αφετέρου, ορισμένα σφυρίγματα και κάποιοι εύκολοι πόντοι του Σάφτενααρ, που τελικά έκανε «πάρτι», τον έβγαλαν εξαρχής εκτός εαυτού. Όσο και αν προφυλάχθηκε στον πάγκο, η τεχνική ποινή, που πήρε, έμοιαζε... αναμενόμενη και -ουσιαστικά- έδωσε τη χαριστική βολή στην ΑΕΚ στα τελευταία κρίσιμα λεπτά. Από εκεί πέρα, ο Ποπς είναι... ο Ποπς και όσα έχει προσφέρει σε όλους τους τομείς δε συγκρίνονται με... μια ήττα στο Ρέθυμνο. Σε επίπεδο αριθμών, μέτρησε 6 πόντους, 9 ριμπάουντ, 5 κερδισμένα φάουλ, 2 κλεψίματα, αλλά και 5 λάθη σε σχεδόν 28 λεπτά.

Ίνγκλις: Στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, τραβώντας αρκετές στιγμές την ομάδα στο σκορ. Αγωνίστηκε για 29 λεπτά, πετυχαίνοντας 11 πόντους, ενώ πήρε 4 ριμπάουντ και έδωσε 3 ασίστ.

Keywords
Τυχαία Θέματα