Το σκανάρισμα της Βασίλισσας

00:16 25/1/2015 - Πηγή: AEK365

Αντανακλαστικά ομάδας πρωταγωνίστριας -γιατί μεγάλη δεν έπαψε να είναι ποτέ- έδειξε η ΑΕΚ στη διαχείριση του αγώνα με τον Κόροιβο. Πρόκειται για ένα παιχνίδι στο οποίο βρέθηκε από το 1ο έως το 40ο λεπτό μπροστά στο σκορ και ο αντίπαλος μπόρεσε να το φτάσει μέχρι το -6, τρεις φορές, στερώντας της την ευκαιρία να κάνει «πάρτι» και στο β' ημίχρονο. Από τη μία, λοιπόν, έχουμε μια «επαγγελματική» και «ανώδυνη» νίκη και, από την άλλη, κυριαρχεί ο προβληματισμός, που ζωγραφίστηκε στο πρόσωπο του Ντράγκαν Σάκοτα. Ο «Σάλε» στη συνέντευξη Τύπου

«φωτογράφισε» μια μεγάλη αλήθεια, εξηγώντας τα 23 (!) λάθη της ομάδας του, που είναι πλέον το αρνητικό ρεκόρ πρωταθλήματος: η ΑΕΚ δυσκολεύεται να βρει και να κρατήσει το ρυθμό της, εξαιτίας των απουσιών, του ξεκάθαρου καθορισμού των ρόλων στην ομάδα και των συχνών διακοπών στο πρωτάθλημα.

Παπαντωνίου: Αγωνίστηκε κάτι παραπάνω από 8 λεπτά στην β' περίοδο, πετυχαίνοντας 5 πόντους με 2 σουτ και δίνοντας 1 ασίστ. Έκανε τα «λαθάκια» του (2), ωστόσο, με αυτόν στο τιμόνι και με αρκετές αλλαγές στην πεντάδα, η ομάδα παρέμεινε στο ίδιο υψηλό τέμπο με το πρώτο δεκάλεπτο.

Ντελινινκάιτις: Δεν βρέθηκε σε καλή βραδιά, ωστόσο επιβεβαίωσε την ηγετική του φυσιογνωμία όταν ο αγώνας θα μπορούσε να «στραβώσει» και ο Ίνγκλις βρισκόταν εκτός κλίματος. Αγωνίστηκε σχεδόν 20 λεπτά, πετυχαίνοντας 8 πόντους, όλους στο τελευταίο πεντάλεπτο, αρχής γενομένος από τρίποντο που ξαναπήγε τη διαφορά στο +9.

Σάκοτα: Αγωνίστηκε για 29 λεπτά, ήταν άστοχος μεν από τα 6.75μ. (0/3), αλλά βοήθησε σημαντικά την ομάδα με την παρουσία του, πετυχαίνοντας και ένα κρίσιμο «γκολ-φάουλ». Συνολικά, πέτυχε 9 πόντους, μάζεψε 4 ριμπάουντ, κέρδισε 4 φάουλ και έδωσε 2 ασίστ.

Κασελάκης: Δεν αγωνίστηκε για δεύτερο σερί ματς και τρίτο τις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές.

Πολυτάρχου: Πάτησε συνολικά για 1,5 λεπτό στο παρκέ, μπαίνοντας στο τέλος κάθε ημιχρόνου.

Χέρστον: Μετά από 7 μήνες αγωνίστηκε ξανά, ωστόσο ήταν πολύ χρήσιμος για την ομάδα, δίνοντάς της πολύτιμες λύσεις. Ο κόουτς τον εμπιστεύτηκε για 31 λεπτά και αυτός τον δικαίωσε, καθώς όσο περνούσαν τα λεπτά «ανέβαζε στροφές». Πήρε πολλές προσπάθειες, πετυχαίνοντας 9 πόντους, μόχθησε στην άμυνα, συνεισφέροντας 2 τάπες και 2 κλεψίματα και σε μια βραδιά τόσων λαθών για την ομάδα του, αυτός δεν έκανε ούτε ένα. Αρέσκεται στα ποσταρίσματα, το άλμα του είναι εξαιρετικό, με τον καιρό θα «απογειώσει» την ΑΕΚ.

Ουίλιαμσον: Ξεκίνησε βασικός, αγωνίστηκε κάτι παραπάνω από 7 λεπτά και έκτοτε κάθισε στον πάγκο. Όσο έπαιξε, ήταν πολύ καλός. Έβγαλε ενέργεια στις δύο πλευρές του γηπέδου, πέτυχε 4 πόντους, πήρε 3 ριμπάουντ (όλα επιθετικά) και έδωσε 1 ασίστ.

Τσιάκος: Δεν αγωνίστηκε.

Αθηναίου: Υπενθύμισε ότι δεν είναι μόνο «σερβιτόρος», αλλά και σκόρερ, εμφανίζοντας και «νεύρο». Αγωνίστηκε για 29 λεπτά, έτρεξε όταν χρειάστηκε την ομάδα, πήρε πάνω του αρκετά σουτ και πέτυχε συνολικά 12 πόντους, έχοντας ένα κρίσιμο «γκολ-φάουλ» στο τέλος. Η προσφορά του περιλαμβάνει ακόμη 6 ριμπάουντ, 4 κερδισμένα φάουλ, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα.

Μιλόσεβιτς: Έπαιξε με ράμματα στο πρόσωπο, όπως και ο Ίνγκλις, μετά τη μεταξύ τους σύγκρουση την Πέμπτη. Στα 18 λεπτά παρουσίας του είχε διακυμάνσεις στην απόδοσή του. Στο β' δεκάλεπτο, που είχε ρυθμό, ήταν πολύ καλός, ενώ συνολικά βοήθησε με 3 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Μενσά-Μπονσού: Αγωνίστηκε 31,5 λεπτά και με εξαίρεση κάποια μικρά κενά στην (αμυντική, κυρίως) απόδοσή του, που οφείλονται σε σημάδια κόπωσης που εμφάνισε, ήταν καλός. Υπέπεσε μεν σε 6 λάθη, αλλά πέτυχε 13 πόντους, κατέβασε 14 ριμπάουντ, έδωσε 3 ασίστ, έκανε 3 κλεψίματα και 1 τάπα. Δεν πρόσφερε όσα καρφώματα είχε κάνει την περασμένη Κυριακή, αλλά ένα από αυτά απέναντι στον Κόροιβο συγκαταλέγεται στα highlights του πρωταθλήματος.

Ίνγκλις: Προβληματική η απόδοση του, για την εμπειρία και την κλάση του. Το 1/5 τρίποντα δεν λέει κάτι γι'αυτόν, αλλά οι 4/8 βολές και τα 9 λάθη -1 παραπάνω απ' ότι είχε ολόκληρη η ομάδα κόντρα στον ΚΑΟΔ- λένε αρκετά. Σε 24,5 λεπτά, πέτυχε 11 πόντους, κέρδισε 5 φάουλ, πήρε 4 ριμπάουντ και έδωσε 1 ασίστ. Σε γενικές γραμμές, όμως, υπέκυψε στη νευρικότητά του. Ωστόσο, αφενός, όλοι έχουν δικαίωμα στις κακές βραδιές, αφετέρου η ΑΕΚ διαθέτει πλέον μπόλικα «βιολιά».

Keywords
Τυχαία Θέματα