Το σήκωσε ο Βαβρίνκα στο Μόντε Κάρλο

19:51 20/4/2014 - Πηγή: AEK365

Ο Σταν Βαβρίνκα πήγε στον τελικό του Μόντε Κάρλο κόντρα στον Ρότζερ Φέντερερ έχοντας μια νίκη σε 14 παιχνίδια κόντρα στον συμπατριώτη του Ελβετό αλλά σήμερα ήταν εκείνος που με 2-1 σετ, 4-6, 7-6 και 6-2, κατέκτησε τον τίτλο στο πριγκιπάτο για δεύτερη φορά στην καριέρα του μετά το 2009.
Για τον Βαβρίνκα ήταν ο δεύτερος σπουδαιότερος τίτλος που κατακτά στην σεζόν μετά το Αυστραλιανό Όπεν.
Ώριμη η αντίδραση του Σταν μετά το πρώτο χαμένο σετ

έκανε το break στην έναρξη του δεύτερου και παρότι το πήρε πίσω αμέσως ο Φέντερερ έδειξε την κλάση του στο τάι μπρέικ. Η βροχή διέκοψε για λίγα λεπτά τον ρυθμό των δύο αθλητών, όμως ο Βαβρίνκα έδειξε αποφασιστικότητα, προηγήθηκε με 4-1 και 5-3, φτάνοντας στην ισοφάριση.
Η συνέχεια ήταν τυπική διαδικασία, όπως αποδείχθηκε, για τον μεγάλο νικητή. Εξαιρετικά χαλαρός ο Φέντερερ, δεν μπορούσε να «απαντήσει» στα χτυπήματα του συμπατριώτη του και το 4-0 ήρθε με συνοπτικές διαδικασίες για τον Σταν, που έφτασε τους 7 τίτλους στην καριέρα του.
Ο νέος... πρίγκιπας φεύγει από το Μονακό με 1.000 βαθμούς, που τον διατηρούν στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης και του δίνουν την πρωτιά στο ΑΤΡ Race. Ο Φέντερερ, από την άλλη, με τους 600 βαθμούς παραμένει στο Νο.4, όμως έχει περιθώρια στα προσεχή τουρνουά να εκτοπίσει τον συμπατριώτη του...

Keywords
Τυχαία Θέματα