Το πήρε πάνω του ο Λεμπρόν

10:40 1/1/2013 - Πηγή: AEK365

Δυο συνεχόμενες ήττες ήταν πολλές για μια ομάδα σαν τους Μαϊάμι Χιτ με τον Λεμπρόν Τζέιμς να αναλαμβάνει δράση στο Ορλάντο και να οδηγεί τους πρωταθλητές του NBA στην νίκη με 112-110 στην παράταση.
Ο Λεμπρόν εκτός του ότι είχε 36 πόντους, 11 ασίστ και 8 ριμπάουντ, ήταν εκείνος που πέτυχε τους 10 από τους 13 πόντους των Χιτ στην παράταση με την συμβολή του Ντουέιν Ουέιντ να είναι επίσης σημαντική καθώς στους 21 πόντους που πέτυχε πρόσθεσε και

ένα κλέψιμο σε καθοριστικό σημείο του αγώνα. Όσο για τον Κρις Μπος, πέτυχε 22 πόντους και ήταν ο άνθρωπος που με δικό του καλάθι στα 35 δευτερόλεπτα οδήγησε το παιχνίδι στην παράταση.
Οι Ορλάντο Μάτζικ το πάλεψαν αλλά δεν απέφυγαν την έκτη σερί ήττα με τον Νίκολα Βούτσεβιτς να πετυχαίνει 20 πόντους και να μαζεύει 29 ριμπάουντ κάτι που αποτελεί ρεκόρ καριέρας και ομάδας.
Ούτε ένα ούτε δυο αλλά 18 συνεχόμενα παιχνίδια μετρούσαν χωρίς νίκη οι Σάρλοτ Μπόμπκατς μέχρι που συνάντησαν τους Σικάγο Μπουλς τους οποίους κέρδισαν με 91-81. Ο Μάικλ Τζόρνταν, ιδιοκτήτης των Μπόμπκατς, πίκρανε την ομάδα της καρδιάς του μέσα στο Σικάγο με το παιχνίδι να κρίνεται στην τελευταία περίοδο όταν οι φιλοξενούμενοι έκαναν σερί 10-0. Κορυφαίος για τους Σάρλοτ Μπόμπκατς ήταν ο Κέμπα Γουόκερ με 18 πόντους με τον Τζέραλντ Χέντερσον να πετυχαίνει 16 πόντους ενώ από την άλλη μεριά ο Λουόλ Ντενγκ πέτυχε 20 πόντους και ο Μπούζερ 19 πόντους για λογαριασμό των Μπουλς. Αξίζει να σημειωθεί πως μετά το τέλος του αγώνα, οι παίκτες των Σικάγο Μπουλς αποδοκιμάστηκαν από το κοινό που βρέθηκε στο γήπεδο ενώ οι Σάρλοτ Μπόμπκατς κέρδισαν για πρώτη φορά από τις 24 Νοεμβρίου.
Οι Ιντιάνα Πέισερς, 13 λεπτά πριν το τέλος, έχαναν από τους Μέμφις Γκρίζλις με 67-56, αλλά τελικά κατάφεραν να πάρουν την νίκη επικρατώντας με 88-83. Τα πάντα κρίθηκαν στην τελευταία περίοδο όταν το επί μέρους σκορ υπέρ των γηπεδούχων ήταν 28-16 με τον Πολ Τζορτζ να πετυχαίνει 21 πόντους και να οδηγεί στην νίκη τους Πέισερς που αγωνίστηκαν χωρίς τους τραυματίες Τζορτζ Χιλ και Ντάνι Γκρέιντζερ. Για τους Μέμφις Γκρίζλις, που στα τελευταία 12 παιχνίδια έχουν 6 νίκες και ισάριθμες ήττες, ο καλύτερος ήταν ο Ζακ Ράντολφ με 21 πόντους και 15 ριμπάουντ.
Στο Τέξας, τα πάντα κρίθηκαν στην 3η περίοδο, όταν οι Σαν Αντόνιο Σπερς πέτυχαν 30 πόντους και οι Μπρούκλιν Νετς μόλις 5 με 2/20 σουτ και έτσι η νίκη για τους γηπεδούχους ήρθε φυσιολογικά με το τελικό 104-73 να αποτελεί την έκτη σερί επιτυχία για τους Σπερς. Πέντε παίκτες των νικητών τελείωσαν το παιχνίδι με διψήφιο αριθμό πόντων με κορυφαίο όλων τον Τόνι Πάρκερ που πέτυχε 21 πόντους. Οι Νετς αγωνίστηκαν χωρίς τον τραυματία Τζέραλντ Ουάλας, ηττήθηκαν για πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε υπηρεσιακός προπονητής ο Καρλέσιμο με τον Μαρσόν Μπρουκς να είναι αυτός που ξεχώρισε με 16 πόντους.
Τι και αν είχε οκτώ ράμματα πάνω από το δεξί μάτι, ο Ράσελ Γουέστμπρουκ με 24 πόντους συνέβαλε στην νίκη της Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ επί των Φίνιξ Σανς με 114-96. Πρώτος σκόρερ για την Θάντερ, που έφτασε τις 15 νίκες στα τελευταία 17 παιχνίδια και είναι αήττητη στην έδρα της σε 12 σερί αγώνες, ήταν ο Κέβιν Ντουράντ με 30 πόντους. Από τους Σανς ξεχώρισε ο Λουίς Σκόλα με 24 πόντους.
Ένα σερί 16-0 στην δεύτερη περίοδο ήταν αρκετό για τους Χιούστον Ρόκετς ώστε να επικρατήσουν των Ατλάντα Χοκς με 123-104 και να επιστρέψουν στις νίκες μετά από δυο σερί ήττες.

Keywords
Τυχαία Θέματα