Το πιο κρύο χωριό του κόσμου! (ΦΩΤΟ)

14:17 23/1/2013 - Πηγή: AEK365

Αν θέλετε να νιώσετε πώς είναι πραγματικά να ζείτε στο απόλυτο κρύο θα πρέπει να επισκεφτείτε το χωριό Oymyakon στη Ρωσία!

Δεν είναι τυχαία γνωστό και ως «Πόλος Ψύχους» καθώς η μέση θερμοκρασία σε αυτό είναι -50 βαθμοί κελσίου! Μάλιστα, η χαμηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγράφει στο χωριό ήταν -71.2 C και είναι η πιο χαμηλή όλων των εποχών για κατοικημένη περιοχή στο Βόρειο Ημισφαίριο

Στο χωριό ζουν περίπου 500 άνθρωποι. Τα περισσότερα σπίτια καίνε ακόμα ξύλα στα τζάκια. Στην περιοχή τίποτα δεν φυτρώνει και οι κάτοικοι τρέφονται με κρέας ταράνδου και αλόγου. Οι γιατροί που έχουν

εξετάσει τους κατοίκους του χωριού αναφέρουν ότι δεν υποφέρουν από υποσιτισμό και αυτό οφείλεται στο γάλα που καταναλώνουν και περιέχει πολλά ιχνοστοιχεία.

Υπάρχει ένα μόνο πολυκατάστημα που παρέχει τα βασικά αγαθά.

Το χωριό βρίσκεται περίπου 750 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσα ενώ η διάρκεια της ημέρας κυμαίνεται από 3 ώρες το Δεκέμβριο έως 21 ώρες το καλοκαίρι.

Ωστόσο ακόμα κι αν οι θερμοκρασίες το χειμώνα φτάνουν τόσο χαμηλά το καλοκαίρι το θερμόμετρο δείχνει μέχρι και 30 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα