Το παράπονο του Φουρτάδο και ο Μουρίνιο

22:25 22/1/2014 - Πηγή: AEK365

Με μόλις οκτώ συμμετοχές και μηδέν γκολ ο Εμίλιο Φουρτάδο δεν κατάφερε να προσαρμοστεί ούτε στις απαιτήσεις της Τιμισοάρα. Η διοίκηση λοιπόν του ρουμανικού συλλόγου τον ενημέρωσε πως δεν υπολογίζεται πλέον και πρέπει να αναζητήσει αλλού την τύχη του. Ο πρώην επιθετικός της ΑΕΚ παραχώρησε συνέντευξη στο ρουμανικό Τύπο όπου μίλησε για την κατάσταση στην Τιμισοάρα, το μέλλον του αλλά και τον... Μουρίνιο.

"Ο πρόεδρος και ο αθλητικός διευθυντής

με ενημέρωσαν πως δεν πρόκειται να αγωνιστώ ξανά. Η απόφαση τους εξέπληξε τους πάντες στην ομάδα. Ξέρουν ότι δεν είχα πολλές ευκαιρίες να παίξω αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Λυπάμαι που δεν είχα την ευκαιρία να δείξω τι μπορώ να κάνει αλλά έτσι είναι η ζωή, προχωράμε" τόνισε ο Φουρτάδο και συνέχισε: "Όλοι ήξεραν ότι όταν ήρθαν δεν ήμουν έτοιμος. Όταν όμως έφτασα στην κατάλληλη φυσική κατάσταση δεν έπαιζα. Προσπάθησα να βοηθήσω αλλά 10-15 λεπτό που με έβαζαν δεν είναι αρκετά. Είναι διαφορετικό να ξεκινά βασικός. Νιώθεις καλύτερα. Μίλησα με τον προπονητή και του είπα ότι ήθελα ευκαιρίες. Στην καριέρα μου ήμουν δύο φορές πρώτος σκόρερ. Τώρα ο πρόεδρος ήρθε και μου είπε ότι δεν βάζω γκολ. Σωστά αλλά πρέπει να δούμε και πόσο έπαιξε. Αν ένας επιθετικός δεν παίζει δεν σκοράρει, είναι λογικό. Αν ο προπονητής μου είχε δώσει 4-5 ματς θα ήταν διαφορετικά. Μου είπαν ότι τον πίεζε ο Τύπος για εμένα. Χρειαζόμουν λίγη πίστη και όταν θα ερχόταν το πρώτο γκολ τότε τα πράγματα θα κυλούσαν διαφορετικά".

Ο Φουτάδο συνέχισε μιλώντας για τον Τύπο: "Δεν διαβάζω. Είναι λογικό όμως να γράφουν. Έχω παίξει σε Βουλγαρία, Ελλάδα και Πορτογαλία και ξέρω πως δουλεύουν τα πράγματα. Ο κόσμος περιμένει από τον επιθετικό γκολ και όταν δεν έρχονται ο Τύπος πιέζει. Αν όμως δεν έχεις ευκαιρίες τι να κάνεις;. Πως να αποδείξω κάτι αν δεν παίζω; Από τότε που ήρθα δεν με αφήνουν να κάνω τη δουλειά μου. Μετά από 15 μέρες με ρωτούσαν γιατί δεν σκοράρω ενώ ήξεραν ότι δεν είμαι σε καλή κατάσταση. Έπαιξα 15 λεπτά στο πρώτο ματς και μου έλεγαν γιατί δεν άβαλα γκολ. Κανείς δεν ήρθε να μου πει "μην ακούς τίποτα, κάνε τη δουλειά σου και τα γκολ θα έρθουν, σε εμπιστευόμαστε". Εγώ ήμουν ξεκάθαρος μαζί τους από την αρχή, τους είπα για την κατάσταση μου. Ήξεραν".

Για το μέλλον του τόνισε: "Συζητάμε για να λύσουμε τη συνεργασία μας. Θα δούμε πως πάει γιατί θέλουν συγκεκριμένα πράγματα αλλά το ίδιο και εγώ. Πρέπει να σκεφτώ τι είναι το καλύτερο για την καριέρα μου και την οικογένεια μου. Μίλησα στον ατζέντη μου και υπάρχουν δύο προτάσεις. Μια από Ρουμανία και μια από το εξωτερικό. Πρώτα θα λύσουμε το πρόβλημα εδώ και μετά θα δούμε τι θα κάνω. Δεν το βάζω κάτω. Αν αρχίσω να παίζω τα γκολ θα έρθουν. Σε όλους τους συλλόγους που έπαιζα ένιωθα σημαντικός. Εδώ όμως όχι".

Για τους συμπαίκτες του και την ομάδα ανέφερε: "Είναι έκπληκτοι, δεν καταλάβαιναν γιατί φεύγω καθώς βλέπουν πως προπονούμαι και τι κάνω στις προπονήσεις. Αλλά όσο και καλός να είμαι στην προπόνηση αν δεν παίζεις δεν μπορείς να το δείξεις. Οι συμπαίκτες με στηρίζουν. Μου είπαν "μείνε εδώ" γιατί θεωρούν ότι μπορώ να βοηθήσω αλλά πρέπει να κοιτάξω την καριέρα μου. Για εμένα είναι κρίσιμο να παίζω, να νιώθω σημαντικός για την ομάδα. Θέλω να δουλέψω σε έναν σύλλογο όπου οι άνθρωποι καταλαβαίνουν το ποδόσφαιρο. Είμαι εδώ πέντε μήνες και είδα πράγματα που δεν έχω ξαναδεί στο ποδόσφαιρο".

Φτάνουμε λοιπόν και στον Μουρίνιο: "Είμαι επαγγελματίας. Ο πρώτος μου προπονητής ήταν ο Μουρίνιο. Ήταν αυτός που μου έδωσε το πρώτο επαγγελματικό μου ματς. Μετά έχω παίξει σε καλές ομάδες την ΑΕΚ, την ΤΣΣΚΑ, την Πάσος Φερέιρα. Οι σύλλογοι χρειάζονται ανθρώπους που καταλαβαίνουν το ποδόσφαιρο 100%. Θυμάμαι όταν ήμουν 18 ο Μουρίνιο μου έδωσε την ευκαιρία. Τώρα είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές. Για έμενα σήμαινε πολλά να δουλεύω μαζί του. Είναι από τους προπονητές που καταλαβαίνει το ποδόσφαιρο 200%. Σκέφτεται το ποδόσφαιρο 24 ώρες την ημέρα όχι μόνο στην προπόνηση και το ματς. Αυτό χρειάζεται το ποδόσφαιρο. Τώρα δεν έχουμε επαφή. Ακολούθησε την καριέρα του και εγώ τη δική μου. Αλλά μου έδωσε πολλές συμβουλές που με έχουν βοηθήσει. Ήταν σαν πατέρας για τους παίκτες. Νιώθαμε σαν τα παιδιά του. Ήξερε να σου δίνει κίνητρο".

Keywords
Τυχαία Θέματα