Το κείμενο περί προστασίας 'προσωπικών πληροφοριών' στο Facebook φυσικά είναι απάτη

23:26 27/11/2014 - Πηγή: AEK365

Πολύ πιθανόν να είδατε σήμερα στο Facebook από αρκετούς χρήστες μια μακροσκελή ανάρτηση η οποία μιλά για κλοπή προσωπικών πληροφοριών από το Facebook και ότι με το κείμενο αυτό προφυλάσσονται από τους πράξεις του συγκεκριμένου δικτύου. Φυσικά, η κλοπή για την οποία μιλά το κείμενο δεν υφίσταται και για ακόμα μια φορά όλα αυτά είναι στο πλαίσιο μιας πλάνης. Το κείμενο αναφέρει:

«Λόγω του γεγονότος ότι το Facebook έχει επιλέξει να εμπλέξει λογισμικό που επιτρέπει την κλοπή προσωπικών πληροφοριών, δηλώνω τα εξής: Σήμερα, 27 Νοεμβρίου του 2014, απαντώντας στις νέες κατευθυντήριες γραμμές του Facebook και σύμφωνα με τα άρθρα L.111,112 και 113 του κώδικα πνευματικής ιδιοκτησίας, δηλώνω ότι τα δικαιώματά μου είναι συνδεδεμένα με όλα τα προσωπικά μου δεδομένα, σχέδια, τέχνη, φωτογραφίες, κείμενα, κλπ, που δημοσιεύθηκαν στο προφίλ μου. Για εμπορική χρήση των ανωτέρω χρειάζεται γραπτή συγκατάθεση μου ανά πάσα στιγμή. Όσοι διαβάζετε αυτό το κείμενο αντιγράψτε το και επικολλήστε το στον τοίχο του Facebook. Αυτό θα επιτρέψει να τεθούν υπό την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας. Με αυτή την έκδοση, λέω στο Facebook ότι απαγορεύεται αυστηρά να αποκαλύψει, αντιγράψει, διανείμει, αναμεταδώσει, ή να προβεί σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια εναντίον μου με βάση αυτό το προφίλ ή / και το περιεχόμενό του. Οι ενέργειες που αναφέρονται παραπάνω ισχύουν εξίσου για τους εργαζόμενους, φοιτητές, αντιπροσώπους ή / και άλλο προσωπικό που τελεί υπό την καθοδήγηση του Facebook. Το περιεχόμενο του προφίλ μου περιλαμβάνει προσωπικές πληροφορίες. Η παραβίαση της ιδιωτικής ζωής μου, τιμωρείται από το νόμο (UCC 1 1-308 - 308 1 έως 103 και του Καταστατικού της Ρώμης). Το Facebook είναι πλέον μια ανοικτή οντότητα κεφαλαίου».

Καταρχάς τα άρθρα που επικαλείται το κείμενο L.111,112 και 113 είναι απλώς ανύπαρκτα, όπως και ο νόμος UCC 1 1-308 - 308 1 έως 103 και το Καταστατικό της Ρώμης.

Το συγκεκριμένο κείμενο κυκλοφορεί από το 2012 με διάφορες παραλλαγές, αλλά πάντοτε γεμάτο... τρομολαγνεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα