Το «έγκλημα» και η… τιμωρία

18:27 14/5/2012 - Πηγή: AEK365

Είναι κάτι περισσότερο από εμφανές ότι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΑΕΚ στα τελευταία παιχνίδια εστιάζεται στο κέντρο της άμυνας. Ο Κώστας Μανωλάς και ο Μαυρούδης Μπουγαϊδης δεν έχουν καταφέρει να βρουν χημεία μεταξύ τους, με αποτέλεσμα η Ένωση να είναι εκτεθειμένη σε αυτή τη νευραλγική θέση τόσο σε ροή αγώνα, όσο και στις στημένες φάσεις. Ο Μανωλάς διανύει μια από τις χειρότερες περιόδους του στην ΑΕΚ, ενώ από τον 19χρονο στόπερ οι απαιτήσεις δεν μπορούν

να είναι μεγάλες. Είναι δεδομένο ότι πρόκειται για έναν παίκτη με φυσικά χαρίσματα και ταλέντο, ωστόσο είναι άδικο το γεγονός ότι δε του προσφέρθηκε μια ομαλή προσαρμογή στην ενδεκάδα, όπως συνέβη με τον Μανωλά που είχε δίπλα του τον Δέλλα, αλλά του ζητήθηκε να πέσει απ' ευθείας στα βαθιά, και μάλιστα υπό το βάρος ότι δεν υπάρχει άλλη λύση.
Φυσικά, τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί και η ΑΕΚ δεν θα βρισκόταν «εκτεθειμένη» στο κέντρο της άμυνάς της μέσα στα play offs, αν η προηγούμενη διοίκηση δεν είχε πάρει μια από τις πιο ακατανόητες αποφάσεις της, όσον αφορά τη διαχείριση του ρόστερ. Ουσιαστικά, η Ένωση πληρώνει τώρα το γεγονός ότι ο Σταύρος Αδαμίδης δεν υπολόγισε πως ο ευπαθής σε τραυματισμούς Δέλλας δεν θα μπορούσε να γίνει ξαφνικά... βιονικός και να παίξει όλα τα ματς της σεζόν και αποφάσισε τον περασμένο Ιανουάριο να αφήσει τον Χουάν Κάλα να επιστρέψει στη Σεβίλλη, προκειμένου να γλιτώσει περίπου 50.000 ευρώ! Πρόκειται αναμφισβήτητα για μια ακατανόητη απόφαση. Το ίδιο ακατανόητο είναι και το γεγονός ότι δεν δέχθηκε τότε η διοίκηση την πίεση που θα έπρεπε από τον Νίκο Κωστένογλου για την παραμονή του Ισπανού στόπερ.
Και αν ο Αδαμίδης είχε να επικαλεστεί στον προπονητή, αλλά και τον κόσμο τα χρήματα που εξοικονόμησε η ΠΑΕ (επαναλαμβάνουμε, μόλις 50.000 ευρώ), μάλλον θα πρέπει να το σκεφτεί πλέον καλύτερα, αναλογιζόμενος ότι η ΑΕΚ πληρώνει 120.000 ευρώ τον Χέλγκαρσον, ο οποίος δεν έχει καταφέρει να πείσει κανέναν από τους δύο προπονητές που είχε μέχρι σήμερα (Χιμένεθ, Κωστένογλου) ότι μπορεί να σηκώσει το βάρος, με αποτέλεσμα να βρίσκεται μόνιμα μεταξύ πάγκου και... εξέδρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα