Το δίλημμα για τον «μπαλαντέρ»

18:09 6/4/2013 - Πηγή: AEK365

Στις τελευταίες προπονήσεις ο Έβαλντ Λίνεν δείχνει πως προσανατολίζεται να προχωρήσει σε αλλαγή συστήματος, να αφήσει στην... άκρη τον ρόμβο και να παρατάξει την ΑΕΚ τη Δευτέρα με ένα 4-2-3-1, τοποθετώντας από δύο παίκτες στην κάθε πτέρυγα. Οι περισσότερες θέσεις της ενδεκάδας έχουν «κλειδώσει», με αυτή του δεξιού χαφ να φαίνεται πως είναι η μοναδική που παραμένει «ανοικτή» και την οποία διεκδικούν ο Βαλεντίνος Βλάχος και ο Γιάννης Καραλής (με τον πρώτο να έχει σαφές προβάδισμα).

Σύμφωνα με τα όσα έχει δείξει στις τελευταίες δοκιμές ο Γερμανός τεχνικός, έχει αποφασίσει να ξεκινήσει για πρώτη φορά με τους Γκερέιρο και Ανάκογλου μαζί στην βασική ενδεκάδα. Ωστόσο, δεν έχει κατασταλάξει ακόμα για το ποιος θα πάει αριστερά και ποιος θα μείνει στον άξονα, κάτι που φάνηκε και σήμερα, καθώς κατά τη διάρκεια της προπόνησης τους έδωσε εντολή να αλλάξουν θέσεις, δείγμα του ότι εξακολουθεί και προβληματίζεται.

Στις αρχές της εβδομάδας ο Λίνεν φάνηκε πως προτιμά για τα άκρα τον 22χρονο μέσο, ο οποίος είναι πιο γρήγορος από τον Γκερέιρο και διαθέτει περισσότερα στοιχεία από αυτό που λέμε «παίκτης γραμμής». Ωστόσο, το γεγονός πως ο Ανάκογλου δεν διακρίνεται για τις αμυντικές του ικανότητες και υπό τον φόβο να βρεθεί «ακάλυπτος» σε κάποιες περιπτώσεις ο Τσουμάγκας, ο προπονητής της ΑΕΚ δείχνει να καταλήγει τελικά στην χρησιμοποίηση του Γκερέιρο εκεί, με τον Ανάκογλου να διατηρείται στον άξονα. Ούτε ο Βραζιλιάνος είναι παίκτης που μπορεί να προσφέρει πολλά στην ανασταλτική λειτουργία, ωστόσο, ο Λίνεν θεωρεί πως λόγω της εμπειρίας του μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα από τον νεαρό εκεί και να δώσει περισσότερες βοήθειες στον Τσουμάγκα. Συν τοις άλλοις, από τη στιγμή που ο Πετρόπουλος θα είναι μόνος του στην επίθεση, ο τεχνικός του «Δικεφάλου» πιστεύει πως ο Ανάκογλου μπορεί να του δώσει ένα στήριγμα αν αγωνίζεται πίσω του, αφού «πατάει» περιοχή περισσότερο από τον Γκερέιρο και ο 27χρονος φορ δεν θα μοιάζει... αποκομμένος από το υπόλοιπο σύνολο. Πάντως, όποιος από τους δύο κι αν ξεκινήσει τελικά στον άξονα, είναι πολύ πιθανό να τους δούμε να αλλάζουν θέσεις κατά τη διάρκεια του ματς, ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα, την εικόνα της ομάδας και την απόδοση που θα έχουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα