Το διάγγελμα του πρωθυπουργού

21:55 27/10/2011 - Πηγή: AEK365

Στον ελληνικό λαό μίλησε απόψε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου για τα όσα αποφασίστηκαν στη Σύνοδο Κορυφής χαρακτηρίζοντας το «κούρεμα» του χρέους ευκαιρία για να αλλάξει η χώρα.

«Η συμφωνία μας δίνει την ευκαιρία να καθορίσουμε την τύχη μας. Τα αποτελέσματα δεν ήρθαν τυχαία. Η δική μας συλλογική προσπάθεια οδήγησαν στη χθεσινή απόφαση. Η δική μας συλλογική προσπάθεια είναι που μας έδωσε τα πιο σπουδαία όπλα για την διαπραγμάτευση, όχι απλά για το χρέος

μας, αλλά για το ίδιο το μέλλον μας», ανέφερε ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι έφυγαν δεκάδες δισ. ευρώ χρέους από τις πλάτες μας.

«Η προσπάθεια του ελληνικού λαού αποδίδει. Βήμα - βήμα μας έφερε στο χθεσινό βράδυ, στις χθεσινές αποφάσεις. Τα αποτελέσματα δεν ήρθαν τυχαία. Όταν τολμάμε να κάνουμε δύσκολα βήματα μπορούμε να καταφέρουμε τους στόχους μας. Μάχη που δεν δίνεται, είναι μάχη που χάνεται», συνέχισε.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός η χθεσινή απόφαση είναι μια απόδειξη ότι η Ευρώπη «βάζει πλάτη» για την εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας.

«Η κρίση μας δίνει την ευκαιρία. Η απόφαση μας δίνει χρόνο», ανέφερε, ενώ παραδέχτηκε πως το πρόβλημα ξεκίνησε από τους πολιτικούς:

«Από εμάς, την εξουσία, ξεκίνησε το πρόβλημα», αλλά όπως ανέφερε χρειάζεται η προσπάθεια όλων για την αλλαγή «όσων μας προσβάλλουν».

«Δεν έχει νόημα να αναμασάμε την ίδια κριτική. Στο χέρι μας είναι να αλλάξουμε όσα μας πληγώνουν και να αλλάξουμε».

Ο πρωθυπουργός σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τον ελληνικό λαό ξεκαθάρισε:

«Η χθεσινή απόφαση σε καμία περίπτωση δεν δημιουργεί πρόβλημα για το τραπεζικό σύστημα ή τις συντάξεις, το αντίθετο. Η συμφωνία ανοίγει το δρόμο, να φύγουμε από εξαρτήσεις. Το να έχουμε τεχνογνωσία και στήριξη, μόνο καλό μπορεί να προσφέρει», σημείωσε κάνοντας μια έμμεση αναφορά στην εποπτεία της Τρόικας.

Keywords
Τυχαία Θέματα