«Το μπλουζάκι με τον UCK χειρότερο από φωτογραφία του Χίτλερ»

09:40 19/9/2013 - Πηγή: AEK365

Η φωτογραφία με τον Έργκους Κάτσε να φορά μπλούζα του UCK απασχόλησε και στην Αλβανία με τον Σαλί Μπερίσα να υποστηρίζει, μέσω Facebook, πως η συγκεκριμένη μπλούζα είναι μεν χειρότερη από φωτογραφία του Χίτλερ αλλά, όπως επισημαίνει, ο ΠΑΟΚ σκοπεύει να τιμωρήσει τον Αλβανό μέσο με μεσαιωνικό τρόπο και υπό την απειλή των Ναζί.
Συγκεκριμένα, ο πρώην πρόεδρος της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα,

έγραψε στο Facebook:
"Τι καλά... ΗΤΑΝ ΑΛΒΑΝΟΣ!
Για την Αλβανοφοβία, ένα μπλουζάκι με το έμβλημα του UCK είναι χειρότερο από την φωτογραφία του Χίτλερ. Αγαπητοί φίλοι, το προηγούμενο διάστημα ο τελευταίος Αλβανός που έγινε θύμα είναι ένας ταλαντούχος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στην ομάδα του ΠΑΟΚ και στην Εθνική μας, ο 20χρονος Έργκους Κάτσε.
Μια μεσαιωνικού τύπου καταιγίδα ρατσιστικών σχολίων έγινε εναντίον του επειδή ανάρτησε στο Facebook μια προσωπική φωτογραφία στην οποία φαίνεται ότι φοράει μπλουζάκι που γράφει UCK. Αυτή την μάχη την άρχισαν οι Έλληνες Ναζί, που έχουν τον ρατσισμό ιδεολογία τους. Αλλά, ο αθλητικός σύλλογος ΠΑΟΚ θέλει να τιμωρήσει με μεσαιωνικό τρόπο τον ποδοσφαιριστή, κάτω από την πίεση των Ναζί ή της αλβανοφοβίας.
Αν αποδειχθεί ότι αυτή η απόφαση είναι αποτέλεσμα της πίεσης των Ναζί, αυτό θα είναι καταστροφικό για τον σύλλογο, αλλά και την φιλόξενη πόλη της Θεσσαλονίκης. Ένα μπλουζάκι του UCK δεν μπορεί να αποτελέσει απειλή για κανέναν. Η Αλβανία και το Κόσοβο σέβονται πλήρως τα υπάρχοντα σύνορα και αυτή η θέση αντιπροσωπεύει κάθε Αλβανό, αγόρι ή κορίτσι, άντρα ή γυναίκα που με την μεγάλη θυσία του βοήθησε οι Αλβανοί να κατακτήσουν την ελευθερία και την αξιοπρέπεια".

Keywords
Τυχαία Θέματα